Majdnem úgy volt, hogy elmarad az idei Exit fesztivál a szervezők elleni, rendőrségi és adóügyi vizsgálódásnak...

Majdnem úgy volt, hogy elmarad az idei Exit fesztivál a szervezők elleni, rendőrségi és adóügyi vizsgálódásnak álcázott körmönfont politikai támadások miatt. De Exit lesz, méghozzá a magyar határtól nem messze, Újvidéken (Novi Sad), a festői Pétervárad várormai között. Tényleg lenyűgöző a helyszín, négy nap zene egy izgalmas város, soknemzetiségű fölött, történelmi falakkal körülvéve.

Elgondolkodtató, hogy Szerbia és Montenegróba milyen nagyszínpados neveket csábítanak a szervezők, ellentétben például a mi néhány nyári fesztiválunkkal. De csitt, inkább lássuk a névsort: a nyitónapon, 1-én a Massive Attack a főzenekar. Másnap a nagyszínpadon a Soulfly és a Brand New Heavies lép fel, érdekes párosítás; összehozni a kőkemény Max Cavalera bandáját a finom acid jazz londoni guruival. Éjjel Neneh Cherry áll a lemezjátszó mögé és dj-ként mutatkozik be. Szombaton a Los Angeles-i rap megasztárok csapata, a Cypress Hill az attrakció. A zárónapon, vasárnap pedig a Kings of Leon, az új beat hullám amerikai éllovasai, akik úgy néznek ki, mint az LGT 1974-ből és úgy zenélnek, mint az utánuk következő fellépő, az elnyűhetetlen Iggy Pop. Az ős punkrocker első, legendássá vált zenekarával, a Stooges-szel turnézik. Közben mindhárom nap az Exiten balkánszínpad, jazz és folkszínpad, valamint progresszív tánczenei színpad működik nonstop.

Július 1-4; Újvidék (Novi Sad) Péterváradi vár (Petrovaradin)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Trump: Az ügyvédem csak azért vallotta magát bűnösnek, hogy zavarba hozzon

Trump: Az ügyvédem csak azért vallotta magát bűnösnek, hogy zavarba hozzon

Romák integrációja: javuló helyzet

Romák integrációja: javuló helyzet

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Elkészült a Cápasuli az Állatkertben

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

Vitathatatlanul ez az év egyik legizgalmasabb androidos telefonja

„A producerem eleinte sikított, hogy ne”

„A producerem eleinte sikított, hogy ne”

Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson szuperszonikus űrrepülője

Feljutott a világűrbe a milliárdos Richard Branson szuperszonikus űrrepülője