Tetszett a cikk?

Az Örökmozgó júliusi programján számtalan klasszikus szerepel, fittyet hányva az uborkaszezonra.

Az Örökmozgó júliusi programján számtalan klasszikus szerepel, fittyet hányva az uborkaszezonra. A Francia Forradalom igézetében például olyan filmek kerülnek ismét műsorra, mint René Clair Az éjszaka szépe és a Csókszüret, valamint Jean Renoir La Marseillaise című filmje, vagy Andrzej Wajda Dantéja. A japán filmhét hét távol-keleti mozival érkezik, melyek kapcsán külön szó, azaz kép esik a harcművészetekről többek között Tarantino Kill Bill, Kurosawa A testőr és Kitano Zatoichi című munkája segítségével. Külön vetítések emlékeznek meg Sydney Pollack, Nino Manfredi, Donald Sutherland, Oldřich Lipský és Christian-Jaque évfordulójáról, premier előtt pedig Søren Kragh-Jacobsen Édes álmok és Josef Fares Zsernyákok című filmje látható.

július 01. - július 31., Bp. Erzsébet krt. 39.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!