Tetszett a cikk?

Az amerikai hatóságok lefoglaltak két neoklasszikus festményt, amelyet egy olasz kastélymúzeumból loptak el még 1994 és 1998 között restaurálásuk során.

Andrea Appiani (1754-1817) Vénusz és Adonisz, illetve Herkules és Omphales című vásznainak fotói a Christie's aukciós ház június 17-re meghirdetett árverésének katalógusában szerepeltek. Az alkotástól 30-tól 50 ezer dollárig terjedő bevételt reméltek.A katalógusra azonban az olasz kormány is felfigyelt, és kérte az amerikai hatóságokat, juttassák vissza a festményeket. Így a Christie's visszavonta listájáról a vitatott műveket, és a napokban átadta őket az amerikai hatóságoknak.A két vásznat egy meg nem nevezett Los Angeles-i gyűjtő próbálta értékesíteni az árverésen. Az még nem derült ki, hogyan kerültek a gyűjtőhöz.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!