Tetszett a cikk?

Unalomig ismételt közhely, de ez eseben sem indulhatunk ki másból: a rajzfilm nem feltétlenül gyerekműfaj.

Unalomig ismételt közhely, de ez eseben sem indulhatunk ki másból: a rajzfilm nem feltétlenül gyerekműfaj. Pláne, ha egész estés alkotásról van szó. A Shrek - a szakértők szerint - mérföldkő volt a kommersz animációs műfaj történetében. Ha ez igaz, akkor itt a második mérföldkő. Ismét a feje tetejére áll a mesék megszokott világa az Oscar-díjas Shrek folytatásában. A Shrek 2-ben Shrek, a Szamár és Fiona hercegnő új kalandok forgatagába kerül, miközben szokásuk szerint jól ismert mesehősökbe botlanak. Shrek és Fiona nem is sejtik, hogy házasságkötésük mennyire keresztülhúzta az öreg király számításait, ő ugyanis egészen más jövőt szánt leányának és persze saját magának. A király nem tehet mást: segítségül hívja a hatalmas bűverejű Jótündér keresztanyát, az elragadó külsejű Szőke Herceget és a híres ogre-vadászt, Csizmás Kandúrt, hogy a mese folytatása immár az ő szája íze szerint alakuljon. Jó, ez így azért tényleg mese. De mégis, a rajfilm nem feltétlenül gyekerműfaj... Bővebben

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!