Tetszett a cikk?

Veszprém a Vajdaság előretolt helyőrsége már egy ideje, itt szerkesztik ugyanis az Ex-Symposion című folyóiratot...

Veszprém a Vajdaság előretolt helyőrsége már egy ideje, itt szerkesztik ugyanis az Ex-Symposion című folyóiratot, egykor Szerbiából áttelepült magyar írók. A város most újra "vajdmagyar" programokat prezentál: a Művészetek Háza szervezésében Zsáki István festőművész (Bácstopolya, Vajdaság, Szerbia-Montenegro) kiállítását nézhetik meg, a tárlatot Szombathy Bálint, vajdasági képzőművész, kritikus nyitja meg. A megnyitót kötetbemutató követi: Fenyvesi Ottó Blues az óceán felett című verseskönyve a Művészetek Háza kiadásában jelent meg a 75. ünnepi könyvhétre. A válogatott verseket tartalmazó kötetet most Szűgyi Zoltán költő, a budapesti Új Mandátum könyvkiadó szerkesztője mutatja be. "A Veszprémbe emigrált Fenyvesi Ottó a vajdasági szubkultúra egyik legnagyobb frontembere, ha úgy tetszik, az itteni két lábon járó vulkanikus multimédia volt. (...) Olyan társművészetek élményanyaga és komponálási technikája érződik hosszúverseiben, mint az alternatív rockzene, punk, HC, a kollázs, valamint az ezekhez is köthető (zenés) videoművészet és kísérleti film. Ezek legalapvetőbb ismerete nélkül költészete, úgy hiszem, nehezen lenne megközelíthető, s meg merném kockáztatni, hogy pusztán klasszikus irodalmi hozzáállással érthetetlen, hiszen ez a költészet az Egyetemes Modern Művészet frissen tagosult része" – írja a kötetről.

július 10; Veszprém, Művészetek Háza

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!