Csűrszínház: szerelem falun, Zsuzsi, nótaest Mikházán valami olyasfajta hagyomány elevenedik fel, amelyről már...

Csűrszínház: szerelem falun, Zsuzsi, nótaest

Mikházán valami olyasfajta hagyomány elevenedik fel, amelyről már alig hallani a kétezres évek elején. Faluszínház, vándor társulattal. Folytatódik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata által kezdett nyári színházi program, mely a Nyárádremetei Önkormányzattal együttműködve valósul meg Mikházán. A színház művészei két estén át szórakoztatják az érdeklődőket a Falusi szerelem cimű vígjátékkal és a Bekecs alatt Nyárád tere című nótaesttel. A program este 9-kor kezdődik pénteken és szombaton.

július 9, péntek este 9 óra: Falusi szerelem; zenés színházi előadás Barta Lajos Zsuzsi című vígjátéka nyomán július 10, szombat este 9 óra: Bekecs alatt Nyárád tere; nótaest Előadás után 23 órától bál a Mikházi Kultúrotthonban

A tudós nők Szentendrén

"Szeretnék ezzel az előadással volt tanáromra, Vámos Lászlóra emlékezni, aki megismertette és megszerettette velem sok-sok évvel ezelőtt ezt a művet."; - ajánlja Iglódi István rendező Moliére vígjátékát. Az előadásban a Magyar Színház sztár-művészei lépnek fel. Láthatják Béres Ilonát, Mór Mariannát és Őze Áront is, valamint maga a rendező is színre lép. Könnyed nyári bohóság egy mindig aktuális klasszikus szerzőtől. A vígjátéki felszín mögött mély emberismeret rejlik: szerzőnk biztos kézzel leplezi le a mindenkori emberi ostobaságot.

Július 9; 10.20:30, Szentendre, a Városháza udvara

Tóték Gyulán

Azért a könnyűségek mellé drámát is kínál a nyárközépi színházi étlap. Pénteken és szombaton este Vidnyánszky Attila rendezésében láthatják a Tótékat. Különleges esemény igérkezik, hiszen a rendező jelenleg az egyik leginvenciózusabb színházi alkotó. Az előadásban a Beregszászi Illyés Gyula Színház művészei lépnek fel, a főszerepben a budapesti színházi élet új, fiatal sztrája, Trill Zsolt, aki rendszeresen játszik a pesti Új Színházban is.

július 9; 10. 20:30, Gyulai Várszínpad

Virgonc hölgyek, avagy a rózsaszín kokárda

Novák Eszter rendezése, amelyet tavaly nyáron a Millenáris mutatott be, most a Városmajorban vendégszerepel. Egy ritkábban játszott Goldoni-darabról van szó, amelyet a groteszk eszközeivel tettek modern színművé, izgalmas néznivalóvá az alkotók. A produkció érdekessége, hogy abban dramaturgént egy drámaíró, Kárpáti Péter is közreműködött, aki a rendező állandó alkotótársa. Az egyik főszerepet a kiváló Széles László alakítja, a játszó (nő)személyek között ott vannak a Marosvásárhelyről a közelmúltban áttelepült Fazakas Júlia és Kovács Ágnes is, két szikrázóan tehetséges fiatal színésznő.

július 10; 11. 20.00, Szabad Tér Színház - Városmajori Szabadtéri Színpad

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiürült a Kossuth tér, a tüntetők nagy része a köztévéhez vonul

Kiürült a Kossuth tér, a tüntetők nagy része a köztévéhez vonul

"Azért nem leszek együtt senkivel, mert a társadalom elvárja"

"Azért nem leszek együtt senkivel, mert a társadalom elvárja"

Videó: A rendőrök lefogtak egy tüntetőt az Alkotmány utcában

Videó: A rendőrök lefogtak egy tüntetőt az Alkotmány utcában

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Háfra Noémi a kézilabda álomcsapatban

Háfra Noémi a kézilabda álomcsapatban

Még az autók fényezése is más lesz az önvezetés miatt

Még az autók fényezése is más lesz az önvezetés miatt