Ha mint ígérik, enyhül a kánikula, akkor azért, ha marad a hőség, hát azért érdemes a hétvégét a televíziókészülék...

Ha mint ígérik, enyhül a kánikula, akkor azért, ha marad a hőség, hát azért érdemes a hétvégét a televíziókészülék előtt tölteni. Némi nosztalgiahangulat a Matiné idősávjában Gertler Viktor Állami áruháza (július 25.13:10, mtv) 1952-ből. Ez az az örökéletű darab, amelyben Latabár Kálmán kifogyhatatlan humortárát felvonultatva az áruház teljes készletét kiárusítja, mint a szocialista munka hőse.

Kicsit komorabb húrokat penget a fesztiválkedvenc újkori magyar korlenyomat, Mundruczó Kornél Szép napokja (július 25. 23:30, DUNA Televízió), melynek valósága béranyaság, nevelőintézet, nemi erőszak édeshármasa. A mágikus szám marad, csak háromszögbe fordul az elsőszámú Bergman-színésznő, Liv Ullmann saját rendezésében. A mester forgatókönyvéből készült Hűtlenek (július 23. 22:55, m2) családi perpatvarban utazik. Szintén átállt a kamera túloldalára Barbra Streisand 1983-ban, amikor ortodox zsidó környezetbe helyezett abszolút női filmjét, a Yentl-t (július 25. 20:00, DUNA Televízió) leforgatta, természetesen bőséges hangi aláfestéssel.

Egy elfojtott vágyakkal és titkokkal teli kegyetlen női világba kalauzol Ferzan Ozpetek filmje, Az utolsó hárem (július 24. 23:45, mtv), melyben a szultán kedvenc háremhölgye és a fiatal fekete eunuch csendben, minden gátat áthágva egymásra talál. A meztelen igazság fonalát követi Peter Cattaneo kultikussá vált Alul semmije (július 25. 22:15, m2) is. Aki bújt, aki nem, az acélgyári munkások némi kereset-kiegészítés reményében vetkőznek. A komolyabb vizeken az emlékezés jegyében csapkodnak az evezők. John Frankenheimer filmjében (Dr. Moreau szigete, július 25 21:35, RTL Klub) a nemrégiben elhunyt Marlon Brando mint őrült szörnygyáros genetikus tűnik fel. Bővebben

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

Megvizsgálták két óceán 102 teknősét, az eredmény lesújtó

"Fenyegetnek, kivéreztetnek bennünket" - A HVG adventi kalendáriumában ma: Gyenis Ágnes

"Fenyegetnek, kivéreztetnek bennünket" - A HVG adventi kalendáriumában ma: Gyenis Ágnes

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka az egyedüli magyar továbbjutó a nyitónapon

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka az egyedüli magyar továbbjutó a nyitónapon

Liptai Claudia 17 év után otthagyja a TV2-t

Liptai Claudia 17 év után otthagyja a TV2-t

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Adventi irodalmi naptár - december 11.

Adventi irodalmi naptár - december 11.