szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az író azért döntött a változtatás mellett, mert "fontos számára, hogy valamennyi műve egy tető alatt legyen összegyűjtve" - jelentette be az észak-németországi Hamburg mellett fekvő Reinbekben bejegyzett Rowohlt kiadó.

Kiadót vált Kertész Imre magyar író, az irodalmi Nobel-díj három évvel ezelőtti kitüntetettje, így alkotásai a jövőben a Suhrkamp helyett a Rowohlt kiadónál jelennek meg. A Suhrkamp nagyvonalúságának hála, hamarosan a Rowohlt is kiadhatja zsebkönyv formájában Kertész 2003 őszén bemutatott Felszámolás című regényét, így az író teljes életműve megtalálható lesz a Rowohlt-nál.

Ennél a kiadónál jelenik meg Kertész legújabb, "A K. dosszié" címet viselő munkája is, előreláthatólag 2006 januárjában.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult

Megjelent Kertész Imre Felszámolás című regénye

A Felszámolás című könyvben a valóság kérdésessé válik, ugyanis minden fordulat traumatikus hatással van a társadalomra, ezáltal a regény szereplőire - mondta Kertész Imre szerdán, új kötetének bemutatóján.

Világ

Kertész Imrével reklámozzák a Gripen vadászgépeket

Svéd cégek - a stockholmi kormánnyal karöltve - külföldi művészeket használnak fel, hogy tudtuk nélkül közvetve reklámozzák a svéd hadiipar termékeit. A Gripeneket többek között Kertész Imre Nobel-díjas íróval népszerűsítik.

Kult

Kertész Imre megrendülve nézte meg a Sorstalanságot

Befejeződött a Sorstalanság című film vágása - közölte Koltai Lajos rendező, aki azt is megerősítette, Kertész Imre a napokban megtekintette az elkészült felvételt, és megrendülten fogadta az alkotást.