szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ritkaságszámba menő Leonardo da Vinci-kiállítás nyílik március 17-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, amelynek beharangozó sajtótájékoztatóját ma tartják Budapesten.

A kiállításon bemutatják az olasz Hoepli kiadó 1894 és 1904 között készült Leonardo-kódexének közel hetven eredeti táblaképét és számos, da Vinci rajzai alapján készült gépmodellt a Boldetti-gyűjteményből.

Da Vinci a brit BBC rádióadó több ezer hallgatójának internetes szavazata szerint az elmúlt évezred második legmeghatározóbb személyisége volt, közvetlenül Mahatma Gandhi előtt és Jézus Krisztus után.

A kiállítás januárban nyílt Rómában, második állomáshelye Budapest, ezután pedig más közép-kelet európai fővárosokban lesz látható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult

Firenze: kiállították Leonardo da Vinci autóját

A hétvégétől látható a toszkán városban Leonardo da Vinci több mint ötszáz éve konstruált autója, az emberiség első önjáró járműve. Mindeddig senki nem értette, miként működhetett a félig óraműre, félig gépkocsira emlékeztető háromkerekű szerkezet.

Orvosi Kamara: A rendeletek nincsenek teljes összhangban az egészségügyi törvénnyel

Orvosi Kamara: A rendeletek nincsenek teljes összhangban az egészségügyi törvénnyel

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne

Minden állatnak jól állna, ha cicafeje lenne