szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kirchkeszner Ágnes lesz a Millenáris Kht. kulturális programigazgatója - jelentette be a Millenáris Programiroda. A Millenáris Kht. ez év januárjában írt ki pályázatot a munkakör betöltésére.

A felhívásra tizenkét pályamű érkezett, amelyeket több fordulóban egy hattagú szakértői testület bírált el. A pályázók közül a testület egyhangú javaslatát figyelembe véve a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója Kirchkeszner Ágnest kérte fel a kulturális programigazgatói feladatok ellátására.
   
Mint közleményében a Millenáris Programiroda Kulturális kht. írja, Kirchkeszner Ágnes csaknem 15 éve dolgozik aktívan a hazai kulturális életben, több hazai és nemzetközi fesztivál, kulturális projekt megvalósításában működött közre.
   
Projekt-főtitkárként 1999-től részt vett a Millenáris Park megvalósításában, az Álmok álmodói - világraszóló magyarok kiállítás tudományos kutatómunkáinak, kiállítás-szervezési és megvalósítási feladatainak koordinálásában.
   
Kirchkeszner Ágnes 2000-ig a Műcsarnok társművészeti programjainak szervezője és sajtófőnöke volt, 2002 augusztusától a rendezvényprogramok művészeti vezetőjeként dolgozott. Részt vett a Holokauszt Emlékközpont előkészítésében, majd 2003 decemberétől a KOGART Ház operatív vezetőjeként tevékenykedett.
   
Derdák Andrásnak, a Millenáris Kht. művészeti igazgatójának tavaly decemberben mondott fel Tóth József akkori ügyvezető, két nappal azután, hogy Mizsei Zsuzsanna, a társaság kulturális területért felelős ügyvezető igazgatója közös megegyezéssel megvált állásától.
   
Tóth Józsefet e lépése után leváltotta a parkot felügyelő informatikai tárca vezetője, mert az ügyvezető előzetes egyeztetés nélkül döntött az elbocsátásról.
   
A Millenáris Park felügyelete a kulturális tárca tavaly júliusi közlése szerint azért került át az informatikai tárcához, mert az előbbinek nem volt pénze az intézmény működtetésére. Kovács Kálmán informatikai miniszter akkor Tóth József szakmérnök személyében új ügyvezetőt nevezett ki a Millenáris Kht. élére, akinek elsődleges felelősségét a Jövő Háza program megvalósításában jelölték meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Elmozdították a Millenáris művészeti vezetőjét

Megbeszélésre hívták, felmondás lett belőle. Derdák Andrást, a Millenáris kht. művészeti igazgatóját pénteken azonnali hatállyal elbocsátották munkaköréből. Utódja egy eddigi pr-munkatárs lehet.

hvg.hu Kult

Millenáris: a programok maradnak

A tervezett programok megvalósulnak, a kettős ügyvezetés megszűnik, a minisztérium két hetet kér - derül ki az IHM közleményéből, amelyet a Millenárison tapasztalható vezetői válság közepette adtak ki.

Kult

Kiszorult a Krétakör a Millenárisról?

A Millenáris Park egy tévés produkciónak adja bérbe azt a játszóhelyét, ahol az állandó hely nélküli Krétakör tartotta a FEKETEország című darabjának előadásait. Ezért a tervezett előadások egyelőre elmaradnak - írja a Népszava.

hvg.hu Itthon

Teljes a zűrzavar a Millenárisnál

Derdák Andrástól Szathmáry Éva, addigi pr-munkatárs vette át a művészeti igazgatói posztot, őt azonban most Marosvölgyi Zsuzsa, kinevezett igazgató felmentette. Bizonytalan, ki a művészeti vezető, s mi a programok sorsa a Millenárison.

Belgiumnak 650 nap után ismét van kormánya, úrlovas miniszterelnök vezeti

Belgiumnak 650 nap után ismét van kormánya, úrlovas miniszterelnök vezeti

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Felavatták George H.W. Bush szobrát a Szabadság téren

Felavatták George H.W. Bush szobrát a Szabadság téren