szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tervezettnél mintegy 25 milliárd forinttal kisebb lesz az állami kötelezettségvállalás a Művészetek Palotájának fenntartására és üzemeltetésére - közölte a kormányszóvivő szerdán Budapesten, a kabinet ülését követő sajtótájékoztatón szerdán.


"A tárgyalásos közbeszerzési eljárás befejeztével az eredeti verzióban szereplő 97,9 milliárd forinthoz képest csak 73,54 milliárd forint lesz a Művészetek Palotájához kapcsolódó tétel" - közölte László Boglár.
   
Hozzátette: a kisebb állami kötelezettségvállalás, amely mintegy háromnegyede a költségvetésben meghatározott maximális összegnek, fedezni tudja a szolgáltatási tevékenységet.
   
Kérdésre válaszolva a kormányszóvivő azt mondta, a szolgáltatások tartalma, mennyisége és minősége nem változik, egyszerűen a keretösszeghez képest kisebb összegű ajánlat érkezett a Művészetek Palotája fenntartására és üzemeltetésére.
   
A kormány szerdai ülésén felhatalmazást adott a kulturális tárca vezetőjének, hogy a tárgyalásokat fejezze be a közbeszerzési eljárást illetően, és PPP konstrukcióban - a magán- és a közszféra együttműködésével - megvalósuló szolgáltatásvásárlási szerződést kössön, a pénzügyminiszter ellenjegyzésével.
   
A Magyar Narancs című hetilap januárban írt arról, hogy a Művészetek Palotájának beruházása egy szerződésmódosítással 31,2 milliárdosból 100 milliárdosra változott.
   
A beruházó TriGránit Fejlesztési Rt. elnöke, Demján Sándor február elején sajtótájékoztatón azt mondta, a magánszféra egy helyett három évtizeden át teljes körű üzemeltetést vállal, ez magyarázza a törvényben felső határként szabott 97,9 milliárd forintos, beruházásra és működtetésre vonatkozó állami
kötelezettségvállalást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Demján: a Művészetek Palotája olcsón épül

A budapesti Művészetek Palotája a világon bárhol létesülő hasonló épületegyüttesnél olcsóbban valósul meg - jelentette ki Demján Sándor, a TriGránit Fejlesztési Rt. elnöke kedden.

Kult

Új pénzügyi konstrukció a Művészetek Palotájára

A kulturális minisztérium megegyezett a Művészetek Palotája beruházójával a Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozó TriGránit Rt-vel, hogy az állam harminc év alatt vásárolja meg a dél-pesti épületet - írja a Népszava.

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Listeria lehet az Aldi egyik sonkájában

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

Illegális versenyzés közben gázolhattak halálra egy gyalogost Ózdon

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni

A nizzai gyilkost pár napja Olaszországban kiutasították, mégis hagyták megszökni