szerző:
MTI/hvg.hu

A Magyar Televízió közvetíti a július 2-án az Afrika megsegítésére meghirdetett Live 8 jótékonysági koncertet. Szombat délután 3 órától – a kezdéstől – egészen hajnali kettőig láthatják a nézők a nemzetközi színpadokon történő eseményeket, felváltva a két csatornán.

A legendás Live Aid koncert óta 20 év telt el, annyi hírességet előtte még sohasem hozott senki egy színpadra, mint Bob Geldorf 1985-ben. Világszerte több tízmillión élvezték a koncertet, a dokumentum bejátszások pedig közelebb hozták az afrikai földrész hihetetlen nyomorúságát. Afrika azóta is válságos helyzetben van, ezért Bob Geldorf ismét a világ popzenei élvonalának segítségét kérte és megszervezte a Live8 koncertet.

A rendezvény néhány nappal a G8-ak, azaz a világ 8 leggazdagabb államának Skóciában, Gleneagles-ben július 6. és 8. között sorra kerülő csúcstalálkozója előtt a következő üzeneteket hordozza: Milliók élete van veszélyben. Legyen a szegénység a múlté! A 8 nagy nemzet tárgyalói sokak életét megmenthetik. 

A koncertek kijelölt helyszínei: London, Berlin, Róma, Tokió, Versailles, Philadelphia, Toronto és Johannesburg és Moszkva. Utóbbi helyszínen, a Vörös téren a brit Pet Shop Boys együttes lép majd fel orosz zenei csillagokkal együtt. Biztosan fellép a koncerten Sting, Robbie Williams, Bono, Madonna, Paul McCartney. Ebből az alkalomból újból összeállt a Pink Floyd.

A Magyar Televízió közvetíti a koncertet, szombat délután 3 órától – a kezdéstől – egészen hajnali kettőig láthatják nézők a nemzetközi színpadokon történő eseményeket, felváltva a két csatornán.

Az MTV és Nagy-Britannia magyarországi nagykövetségének meglepetése, hogy a Szabadság téren óriás kivetítőn, megszakítás nélkül, délután háromtól hajnalig követhető a világ legnagyobb könnyűzenei koncertje.

Három hónappal műtétje után Neil Young is visszatér a színpadra: az 59 éves rocksztár szombaton a kanadai Barrie-ban szerepelni fog a Live-8 koncert záró művészeként. Youngon március végén New Yorkban agyműtétet hajtottak végre egyik artériájának kóros tágulata (aneurizmája) miatt. A műtét óta csak az édesapja halálának évfordulója alkalmából tartott gyászmisén jelent meg a nyilvánosság előtt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Média

Talmácsi is belefér az MTV új műsorstruktúrájába

Sikeresnek nevezte a közszolgálati televízió nyári műsorstruktúráját az MTV műsorokért felelős alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. A köztévé a BBC-től vásárolt dokumentumsorozattal indít ősszel, előtte pedig elkezdi közvetíteni Talmácsi Gábor motorosfutamait.

hvg.hu Média

Mobilon is nézhető az MTV

A Magyar Televízió júniustól a 3. generációs mobiltelefonokra is eljuttatja ezentúl az általa sugárzott műsort - áll a köztévé közleményében.

MTI Média

Új fociműsort indít "Korner" címmel az MTV

Korner - Első a foci címmel hetente jelentkező labdarúgó-magazint indít a Magyar Televízió, a műsor elsődleges célja az utánpótlás-nevelés rendszeres bemutatása - jelentette be Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője a budapesti Podmaniczky palotában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Április óta nem mentek annyian az utcára, mint most

Április óta nem mentek annyian az utcára, mint most

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

Nem lesz áramáremelés jövőre Lengyelországban

Nem lesz áramáremelés jövőre Lengyelországban

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Elvesztette a kisbabáját, mégis a szüléshez kapcsolódó hirdetésekkel bombázza a Facebook

Elvesztette a kisbabáját, mégis a szüléshez kapcsolódó hirdetésekkel bombázza a Facebook

Az autók fölé magasodott az a jávorszarvas, ami egy alaszkai autópályán indult sétálni

Az autók fölé magasodott az a jávorszarvas, ami egy alaszkai autópályán indult sétálni