szerző:
MTI

Életműdíjat kapott Sharon Stone, amerikai filmszínésznő szombaton este a 40. nemzetközi filmfesztiválon a nyugat-csehországi Karlovy Varyban.

Sharon Stone.
A bogyósokra allergiás
© AP
Kelet-Európa leghíresebb mozgókép-szemléjének rendezői a Kristályglóbusz odaítélésével méltatták a hollywoodi sztár hozzájárulását a világ filmművészetéhez.

Karlovy Varyban ebből az alkalomból soron kívül levetítették Jim Jarmusch amerikai rendező Broken flowers című alkotásának legújabb változatát, amelynek egyik főszerepét éppen Sharon Stone játssza. A film bemutatója ugyan az idei cannesi filmfesztiválon volt, de Jarmusch elégedetlen volt vele, s ezért úgy döntött, hogy még módosít rajta. Ennek az új változatnak volt szombaton este a nyugat-csehországi fürdővárosban a világpremiere.

Már pénteken este, a fesztivál nyitónapján, életműdíjat vett át egy másik hollywoodi filmcsillag Robert Redford.

Václav Havel, cseh exállamfő színésznő feleségével, Dagmarral szombaton díszvacsorát adott Redford és Stone tiszteletére Karlovy Vary luxusszállodájában, a Puppban. Havelék és a vendégek kérésére kizárólag tipikus cseh ételeket szolgáltak fel. A főmenü vadas marhahús volt knédlivel és áfonyával.

"Nekem ez a kedvenc ételem. Ha hazajövök, ezt sosem hagyom ki" - mondta újságíróknak Madeleine Albright asszony, az Egyesült Államok cseh származású egykori külügyminisztere, aki sokat tett azért, hogy a két filmcsillag ellátogasson Karlovy Varyba.

Sharon Stone azonban kijelentette, hogy az áfonyára allergiás, ezért neki külön, áfonya nélkül tálalták a cseh konyha ezen remekét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kult

Nyolc magyar film Karlovy Varyban

Nyolc magyar film is szerepel az idén a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon; a Másnap és a Mulandóság gátja című filmek pedig a versenyprogramban is indulnak.

Kult

Hat magyar filmet hívtak meg Karlovy Vary-ba

A negyvenedik születésnapját ünneplő filmfesztiválon hat magyar film öt különböző szekcióban mutatkozhat be. A Magyar Filmunió újjáéledő magyar filmművészetről beszél.

MTI Kult

Júliustól itthon forog Szabó István új filmje

Július első napjaiban kezdődik Szabó István új filmjének forgatása; az Oscar-díjas rendező Móricz Zsigmond Rokonok című regényéből készülő alkotását szeretnék a jövő évi Magyar Filmszemlén bemutatni.

Kult

Forró szék: filmajánló júliusra

A WAN2 magazin stábja szemügyre vette a június-júliusi filmkínálatot. Ajánlók - persze kritikai megjegyzésekkel fűszerezve. Nyári kínálat, de koránt sem uborkaszezon, az igazi mozimániások a vízpart helyett is a vetítőtermet választják.

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

A MÚOSZ segít, hogy Orbán betarthassa az ígéretét

Pintér: Rég nem látott támadás érte a rendőröket szerdán a Kossuth téren

Pintér: Rég nem látott támadás érte a rendőröket szerdán a Kossuth téren

Nagyon zavarta az idős nőt a szomszédok karácsonyi világítása, így elővett egy ollót

Nagyon zavarta az idős nőt a szomszédok karácsonyi világítása, így elővett egy ollót

Gergely Márton: Gázszerető

Gergely Márton: Gázszerető

Teherautóra pakolt kordonelemeket vittek a Kossuth tér sarkára

Teherautóra pakolt kordonelemeket vittek a Kossuth tér sarkára

A színjáték nem maradt el, de Róma kapitulált Brüsszel előtt a költségvetési vitában

A színjáték nem maradt el, de Róma kapitulált Brüsszel előtt a költségvetési vitában