szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Steven Spielberg részben nálunk forgatandó új filmjének címe: München - számol be a Variety című filmes szaklap. Arról a különleges kommandóról szól, amely 1972-ben, a müncheni olimpián elkövetett túszejtési akció után eliminálja az akciót végrehajtó Fekete Szeptember vezetőit.

A háromszoros Oscar-díjas rendező új vállalkozását mindeddig nagy titkolózás övezte, annyi azonban bizonyos, hogy az alkotást karácsony előtt, egészen pontosan december 23-án szándékoznak bemutatni az Egyesült Államokban. 
   
Jónás könyve?
 Spielberg George Jonas (Jónás György), magyar származású kanadai újságírónak a Vengeance: The True Story of an Israeli Counter-Terrorist Team (Bosszú: egy izraeli antiterrorista egység igaz története) című könyvére építette filmjét. A producerek egy korábban kiadott közleményben, és a Variety legfrissebb jelentésében  azonban azt hangsúlyozzák, hogy a forgatókönyv különféle forrásokból táplálkozik. "Sokat kutattunk, és a forgatókönyve bekerültek számos érintett visszaemlékezései" - idézte a Variety Marvin Levyt, Spielberg szóvivőjét.
Eddig csupán annyit lehetett tudni róla, hogy arról a különleges kommandóról szól, amelynek az volt a feladata, hogy a 11 izraeli sportoló életét kioltó, 1972-ben, a müncheni olimpián elkövetett túszejtési akció után eliminálja az akciót végrehajtó Fekete Szeptember vezetőit.
   
A Variety ezúttal is azt írta, hogy Spielbergen kívül csak legközelebbi munkatársai és néhány színész olvasta a forgatókönyv végső változatát, amelyet Tony Kushner írt. (Kushner az Angels in America - Angyalok Amerikában - című Broadway-drámájával Pulitzer-díjat nyert.) 
    

 A Universal stúdió közlése szerint a Trója című filmből ismert Eric Bana alakítja az egység parancsnokának, egy Moszad-ügynöknek a szerepét. Mellette a Sorstalanság című filmben amerikai tisztet alakító Daniel Craiget, továbbá többek között Geoffrey Rush-t és Hanns Zischlert szerződtették.
   
A film forgatása a hónap elején kezdődött Máltán, augusztusban mintegy két hétig Magyarországon folytatódik, majd New Yorkban fejeződik be.
   
A Fekete szeptember müncheni akciója 11 izraeli sportoló életét követelte. A müncheni Fürstenfeldbruck repülőtéren végrehajtott elhibázott kiszabadítási akció golyózáporában egy német rendőr és öt terrorista is életét vesztette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Népszabadság Online Világ

Budapestre jön forgatni Spielberg

Az Oscar-díjas rendező a magyar fővárosban készíti majd el az 1972-es müncheni olimpiai játékokon történt terrorcselekményeket feldolgozó filmjét.

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Május 2-án nyithatják ki a református templomokat

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Kimentek a hivatalos meghívók, jöhetnek az Apple újdonságai

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten

Gázpisztollyal lövöldöztek Kispesten