szerző:
hvg.hu

Ozzy Osbourne a Black Sabbath rockzenekar énekese, s a rock sötét oldalának legsikeresebb, s talán legőrültebb üzletembere bejelentette, hogy kiszáll az Ozzfest néven híressé vált rock és heavy metal vándorfesztivál utazó keretéből.

Ozzy Osbourne. Elmegy és mással
foglalkozik
© AP
A Billboard magazin jelentése szerint Ozzy megerősítette, hogy az idei lesz az utolsó Ozzfest, amelynek helyszíni levezénylésében részt vesz, s aztán szögre akasztja a túramikrofont. Az Ozzfest először 1996-ban indult útnak, s azóta igen komoly nevet vívott ki magának a rajongók és a zenekarok körében. Osbourne hagyományosan a Black Sabbath-tal vagy saját neve alatt futó zenekarával zárta a nyárvégi fesztivált.

Az énekes MTV-ben sugárzott The Osbournes című családi valóságshow-jával valóságos műintézmény lett szerte a világon, azáltal, hogy közönségében egyszerre képes kiváltani a szeretetet, a szánalmat, a gyűlöletet, az undort és a döbbenetet. Az Osbourne család (Ozzy, Sharon, Kelly, és Jack) ugyanis minden bizonnyal a társadalomnak egy olyan alapsejtje, amelyről a „normális” emberek hallani sem akarnak, s az, ahogy Ozzyék élnek megtagadva mindenféle erkölcsösnek, hasznosnak és jónak vélt szokást, legfeljebb rémálmaikban jön elő. Ugyanakkor szorongva figyelték, ahogy Ozzy felesége Sarah megküzd a rákkal, s próbálja mindeközben egyben tartani családját.

Ozzfest kereszt. Ozzy nem
hordozza tovább
© Ozzfest
A zene és a kiteregetett családi élet olyan népszerűséget hozott Osbournék számára, amely igen jó alapot adott üzleti vállalkozásaikhoz. Például a kiterjedt merchandisinghoz (relikvia és ajándéktárgy kereskedelemhez) amelybe a CD-ktől az Ozzy nevével ellátott tangabugyikig igen sok minden belefér. Az Ozzfest a családi nevet felhasználó, s egyben marketing célokra is kitűnően alkalmas vállalkozások egyike. Ozzy azonban már úgy érzi: a márka elég erős ahhoz, hogy neki már öregedő fejjel ne kelljen személyesen is jelen lennie az érdeklődés fenntartásához. Mint talányosan megjegyezte: „Itt az idő távoznom, és más dolgokkal foglakoznom.”

Utoljára azonban augusztus végén az Egyesült Államok déli részén átvonuló Ozzfesten még olyan zenekarokkal lép fel a Black Sabbath-tal a háta mögött, mint az Iron Maiden, a Mudvayne, a Shadows Fall, a Black Label Society, az In Flames, a Killswitch Engage, Rob Zombie vagy a néhai Guns’n’Roses maradékaiból alakult Vevet Revolver.

Boldog, tevékeny öregkort Ozzy.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kult

Bono: rockhérosz vagy politikai jófej?

A U2 zenekar énekese megasztár, akár Mick Jagger, vagy Paul McCartney. Közben azonban harmadik világbeli országok adósságainak elengedéséért és a nemzetközi AIDS-küzdelem pénzügyi forrásaiért lobbyzik a vezető politikusoknál. Összefér ez a két szerep? A zenekar szerint sem mindig.

MTI/hvg.hu Kult

Az MTV közvetíti a szombati Live8 koncertet

A Magyar Televízió közvetíti a július 2-án az Afrika megsegítésére meghirdetett Live 8 jótékonysági koncertet. Szombat délután 3 órától – a kezdéstől – egészen hajnali kettőig láthatják a nézők a nemzetközi színpadokon történő eseményeket, felváltva a két csatornán.

MTI/hvg.hu Világ

Véget ért a Live 8, a politikusokon a sor

Minden idők legnagyobb, földrészeken átívelő szegénységellenes koncertsorozata zajlott közép-európai idő szerint szombat reggeltől vasárnap hajnalig világszerte. Tokióban, Johannesburgban, Berlinben, Londonban, Párizsban, Rómában, Torontóban, Moszkvában és Philadelphiában a világ legnagyobb rock- és popsztárjai léptek fel.

Kult

Lillafüreden rock múzeum létesül

Négyszáz millió forintos költséggel Lillafüreden, egy valamikori honvédségi objektumban, "A sziklában" létesül az ország első rock múzeuma. A létesítmény alapkövét szombaton helyezte el Bozóki András a nemzeti kulturális örökség minisztere.

Világ

Rockzenészek a mianmari ellenzéki kiszabadításáért

Jótékonysági albumot jelentet meg október 26-án a Rhino kiadó Aung San Suu Kyi mianmari (burmai), 1991-ben Nobel-békedíjat kapott ellenzéki vezető és a dél-kelet-ázsiai ország más politikai foglyainak javára. Az előadók között szerepel a R.E.M, a U2, Peter Gabriel, Sting és Eric Clapton.

Hét nap

LIVE 8 AFRIKÁÉRT

A világ kilenc országában, tíz helyszínen 1 millióan hallgatták élőben azokat a koncerteket, amelyeket azért...

MTI Kult

A Szigeten búcsúzott az Illés

Munkásságához méltóan zárta le az Illés együttes negyven esztendős történetét kedden este a Szigeten, a fesztivál nulladik napján.

Nagy a hőség, sok a baleset

Nagy a hőség, sok a baleset

4,5 millió forinttól indul a teljesen új Opel Corsa

4,5 millió forinttól indul a teljesen új Opel Corsa

Van ország, ahol visszakapják a pénzüket a Huaweit vásárlók, ha beüt a baj

Van ország, ahol visszakapják a pénzüket a Huaweit vásárlók, ha beüt a baj

Edzőteremben árult doppingszert

Edzőteremben árult doppingszert

Felveszi EP-képviselői mandátumát Trócsányi László

Felveszi EP-képviselői mandátumát Trócsányi László

Azzal fenyegetőzött egy 63 éves férfi, hogy épületeket fog felrobbantani

Azzal fenyegetőzött egy 63 éves férfi, hogy épületeket fog felrobbantani