szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A brit Channel 4 tévécsatorna szerint Robbie Willams az új évezred legeladhatóbb előadója Nagy-Britanniában 6,3 millió lemezzel. A legtöbb pénzt hozó turnék listáját pedig a U2 vezeti 77 koncertttel és 236 millió dollárral.

Robbie Williams 6,3 millió eladott albummal, valamint internetes letöltési mutatókkal érdemelte ki a legjoban eledható pop-portéka címét. Az értékesítési adat a 2000. január elsejétől 2005. október 11-ig terjedő időszakra vonatkozik.
   
A második helyen a Coldplay alternatív rockbanda végzett, mindössze 100 ezer lemezzel  lemaradva Robbie-tól, 6,2 millióval. A dobogó 3. fokára Dido állhat, a népszerű énekesnőtől 5,7 millió hanghordozót tudtak eladni.
   
A további sorrend: 4. Eminem, 5. Westlife, 6. Norah Jones, 7. Blue, 8. Anastacia, 9. Stereophonics, 10. Oasis. A Top 10-ből éppen csak kicsúszott Kylie Minogue, Will Young, Craig David és a U2.

Koncertbevételek

A legfrissebb idei turnébevételeket is összesítette az angolszász popsajtó: a lista élén a U2 áll 236 millió dollárrral, s ezt 77 koncertjén gyűjtötte be. Őket követi Elton John, akinek 58 fellépése 63 millió dollárt hozott.
   
A dobogó harmadik fokára az újabban daloskönyveivel "házaló" Rod Stewart léphetett, a derék smirglihangú 58 koncertjéért 49 millió dollárt hagytak ott a rajongói.

A 4. helyen a középkorúak közé számító, de az Egyesült Államokban roppant népszerű Dave Matthews Band-et találjuk, a csapat 51 buliján 45 millió dollárt söpört be. Paul McCartney az új lemezét a régi Beatles-idők színvonalához hasonlította, ami azért óriási túlzás: közel két hónapja jelent meg és már csak a 44. helyen találjuk az amerikai listán. Ennek ellenére 17 koncertjének árbevétele 37 millió dollár volt, s ezzel az ötödik.
   
Az Eagles 29 show-ja 36 millió dollárt hozott a konyhára. A Top 10 "kakukktojása" Jimmy Buffett énekes-dalszerző 7. helyezése, aki 21 koncertjével 35 milliót kaszált.
   
A további sorrend: 8. Mötley Crüe (81 koncert, 33 millió dollár), 9. Green Day (62 koncert, 32 millió dollár), és végül a Boss (52 fellépés, 25 millió dollár.) 
   
Ebben az összesítésben még nem szerepel a Rolling Stones most futó turnéja, amely az év zárásakor biztosan előkelő helyre hozza Jaggeréket.   

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Kult

Robbie Williams ismét jön Budapestre

Robbie Williams 2006. július 19-én Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban ad koncertet. Az angol énekes, napjaink egyik legnagyobb sztárja, európai turnéja keretében lép fel - jelentette be Hegedűs László, a Multimédia Concerts ügyvezetője szerdai sajtótájékoztatóján a Puskás Ferenc Stadionban. Bejelentette, hogy december 3-án rendezik az Apassioanata lovas-showt, december 4-én pedig a Simply Red ad koncertet.

Nem zárják be a Nyéki Imre Uszodát

Nem zárják be a Nyéki Imre Uszodát

Lett egy új holdja a Földnek

Lett egy új holdja a Földnek

Lezuhant a spanyol légierő repülőgépe, a pilóta meghalt

Lezuhant a spanyol légierő repülőgépe, a pilóta meghalt