szerző:
MTI

A filmforgalmazók adatközlése alapján tavaly összesen 19 magyar filmet mutattak be; több mint 34 500 előadásra 1,3 millió néző váltott jegyet.

A tavaly februárban mozikba került Sorstalanságra majdnem 450 ezren voltak kíváncsiak, a jegybevétel 265 millió forint volt. A 33 kópiával forgalmazott filmet 6666 előadáson láthatták a nézők – derül ki a 37. Magyar Filmszemle hivatalos katalógusában közölt adatsorból.

Az Egy szoknya, egy nadrágot, Gyöngyössy Bence filmjét 254 ezren látták, ez 226 millió forintos bevételt eredményezett. Az októberben forgalomba került vígjátékot – amely az idei filmszemle versenyprogramjában is szerepel – szintén 33 kópiával, de a Sorstalanságnál többször vetítették, az előadások száma meghaladta a 7700-at.

A harmadik legnépszerűbb tavaly bemutatott mozgókép a Csudafilm volt; a Ragályi Elemér által rendezett alkotást, amely januárban került a mozikba, 180 ezres látogatószám és 124 millió forintos jegybevétel jellemezte.

A három legnézettebb alkotást sorrendben a Le a fejjel, valamint a Csak szex és más semmi című film követte 153 ezres, illetve 146 ezres nézőszámmal. A további alkotások mindegyikére 100 ezernél kevesebb jegyet adtak el; a nézettségi rangsor hatodik helyén álló Az igazi Mikulást csak 35 ezren nézték meg.

A forgalmazók rangsorát -–a filmjeik által vonzott nézők számát alapul véve – a Hungaricom vezette, amely a Csudafilm, a Le a fejjel és a Csak szex és más semmi című filmmel szerepelt; az alkotásokat 480 ezren látták. A második helyre az Intercom került az általa forgalmazott egyetlen magyar filmmel, a Sorstalansággal. A sorban a harmadik a Best Hollywood volt az Egy szoknya, egy nadrág című alkotással.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mozi TOP 10 Budapest

A Sorstalanság ismét az első tízben

Meglepetésre visszakapaszkodott a Sorstalanság a fővárosi mozik top tizes nézettségi listájára. A hetedik helyre ért fel, talán épp az amerikai forgalmazásról szóló híreknek köszönhetően. Élen a Tolmács, tartja magát a Randiguru és A kör. Összesen 120 ezer néző, több mint 106 milliós összbevétel a mozikban.

Mozi TOP 10 Budapest

Még az első tízben a Sorstalanság

Itt a tavasz, szórakozni akarunk, a Randiguru, a Csak lazán! és az Operaház fantomja mindent visz. A millió dolláros bébi, Clint Eastwood Oscar-díjas munkája hatodik a pesti mozik nézettségi listáján, a Sorstalanság még mindig tartja magát, a kilencedik helyen áll. 130 ezer néző és 113 milliós összforgalom a budapesti mozikban.

MTI Kult

Golden Globe-díjra pályázik a Sorstalanság

A Golden Globe-díjra pályázó Sorstalanság című filmet hivatalos vetítés keretében látták a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetségének (HFPA) tagjai Los Angelesben. A jövő évi Oscar-díjért zajló versenyben a Sorstalanság képviseli Magyarországot a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

Mozi TOP 10 Budapest

Továbbra is vonzza a nézőket a Sorstalanság

A Nobel-díjas regényből készült magyar film őrzi dobogós helyét a budapesti mozik nézettségi listáján. Az élen változatlanul egy vígjáték áll, a Vejedre ütök. Az első tízben tartja magát a Csudafilm és A bukás is; összesen 160 ezres nézőszám és mintegy 144 millós összforgalaom a fővárosi mozikban.

MTI Kult

Amerikába megy a Sorstalanság

Megállapodás született a Sorstalanság című film amerikai forgalmazásáról; az irodalmi Nobel-díjas Kertész Imre regényéből készült adaptációt eddig huszonhét filmfesztiválra hívták meg, a magyarországi nézőszám megközelíti a négyszáz ezret.

Andy Vajna: Ez a film a szüleimnek lesz dedikálva – Nagyítás-galéria a Szabadság, szerelem forgatásáról

Andy Vajna: Ez a film a szüleimnek lesz dedikálva – Nagyítás-galéria a Szabadság, szerelem forgatásáról

Űrhajós-világkongresszussal turbózná fel az országimázst Szijjártó Péter

Űrhajós-világkongresszussal turbózná fel az országimázst Szijjártó Péter

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

Visszaszólt az MTA a gazdálkodását számonkérő Magyar Hírlapnak

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban

1445 milliárd forint lett az államháztartás hiánya 2018-ban

Egyszer csak belépett a Twitchen futó adásba a 29 éves politikusnő, hogy transznemű fiataloknak gyűjtsön pénzt

Egyszer csak belépett a Twitchen futó adásba a 29 éves politikusnő, hogy transznemű fiataloknak gyűjtsön pénzt