A márciusi Oscar-gáláig számos jelölttel ismerkedhetnek meg a magyar mozinézők.

A legjobb film-kategóriában Oscarra jelölt új Spielberg-alkotás, az 1972-es olimpia túszdrámájáról, a terrorizmusról szóló München már fut a mozikban, és látható már a krimit és a társadalmi drámát ötvöző Elszánt diplomata című angol film is, melynek mellékszereplője, Rachel Weisz szintén kapott jelölést az év legfontosabb filmes díjára.

A következő hetekben további oscaros bemutatók várhatók – írja a Filmlexikon.hu. A február másodikával kezdődő mozihéten vetítik először a Büszkeség és balítélet című angol filmet. (Keira Knightleyt a filmben nyújtott alakításáért jelölték idén Oscarra.) Ugyanezen a héten debütál a több Golden Globe-díjat is nyert Nyughatatlan című zenés-életrajzi amerikai film, melynek női főszereplője, Reese Witherspoon szintén a legjobb női főszereplő kategóriában versenyez az amerikai Filmakadémia díjáért.

Február 9-étől kezdik vetíteni a magyar mozik George Clooney politikai drámáját; a Good Night and Good Luck a legjobb film-kategória jelöltje az Oscaron. Egy héttel később láthatják a magyar mozikban azt a német alkotást, melynek női főszereplője - Julia Jentsch - már több fontos európai filmes elismerésben is részesült. A második világháború fiatal német ellenállóinak igaz történetét bemutató Sophie Scholl az Oscaron a legjobb külföldi film-kategóriában versenyez.

A szintén több jelölést begyűjtő Egy gésa emlékiratait február 23-ától láthatják a magyar nézők. Ezzel párhuzamosan kezdik vetíteni a magyar mozik a Szirianát; George Clooney e filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-jelölést a legjobb férfi mellékszereplő-kategóriában.

Az Oscar legesélyesebbjének számító Brokeback Mountain hazai bemutatója egyelőre még bizonytalan, de várhatóan még a gála előtt láthatják a magyar nézők is.

(Filmlexikon.hu)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Kult

Nyolc Oscar-jelölést kapott a Brokeback Mountain

Nyolc Oscar-jelölést kapott a meleg cowboyok tragikus románcáról szóló, Ang Lee rendezte Brokeback Mountain című amerikai filmdráma, többek között díjesélyes a legjobb film, a legjobb rendező és Heath Ledger alakítása révén a legjobb színész kategóriában – jelentette be Beverly Hillsben az Amerikai Filmakadémia.

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi robbantás ügyében

Megérkezett a havazás az országba

Megérkezett a havazás az országba

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

AusOpen: Babos és Fucsovics bejutott a vegyes páros második fordulójába

AusOpen: Babos és Fucsovics bejutott a vegyes páros második fordulójába

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

Nanorészecskékkel támadtak az agytumorra spanyol tudósok, és úgy néz ki, hogy eredményesen

És íme, újra itt a tél: ilyen időre számítson a héten

És íme, újra itt a tél: ilyen időre számítson a héten