szerző:
MTI

Elkezdődött a 2006. évi Súgó Csiga Díjra szavazás első szakasza. A közönség jelölései alapján a 25 legtöbb szavazatot kapott színész kerül majd be a második fordulóba.

A szavazást a Pesti Est Súgó, ingyenes színháziprogrammagazin szervezi, és annak végén dől el, hogy ki a 2005-ös év legnépszerűbb magyar színésze.

Az elmúlt években leadott több tízezer szavazat igazolta a Súgó legfőbb törekvését: a színházi kultúra népszerűsítését, valamint a közönség és a színészek közvetlen kapcsolatának kialakítását.

A nagyközönség idén is két fordulóban szavazhat kedvenc színészére vagy színésznőjére a www.sugocsiga.hu című honlapon.  A szavazás első szakasza február 26-ig tart, ekkor a közönség a tavalyi év legnépszerűbb 50 művésze közül választhatja ki azokat a színészeket, akik bekerülnek a 25 fős második fordulóba.

A szavazás második szakasza március 19-ig tart, ennek eredményeképpen derül ki a fődíjazott kiléte, de még 11 további színész vehet át Súgó Csigákat. A hagyományokhoz hűen a díjakat március végén, nagyszabású gála keretében adják át, ahol a teljes színházi szakma képviselteti magát.

A Súgó Csiga Díj vándor jellegű, így 2005 legnépszerűbb színésze a tavalyi évben a legtöbb közönségszavazatot kapott Alföldi Róberttől veheti majd át a fődíjat, aki idén a Súgó Csiga Páholy Örökös Tagja lett, mint sokszoros díjazottja a közönségszavazásnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kult

Huszonöten versenyben a Súgó színészi díjáért

Több ezer szavazattal lezárult a 2005. évi Súgó Csiga Díj első fordulója és összeállt a díjra esélyesek 25-ös listája. A február 17-én indult második forduló során - április 7-ig - a közönség 25 színésznőt és színészt jelölheti végül a 12 Súgó Csiga Díjra.

Kimerülten járnak dolgozni a buszsofőrök a túlórák miatt

Kimerülten járnak dolgozni a buszsofőrök a túlórák miatt

A Párbeszéd és a Momentum is kap állami támogatást

A Párbeszéd és a Momentum is kap állami támogatást

Árvizeket okozhatnak az elszaporodott hódok a Dunántúlon

Árvizeket okozhatnak az elszaporodott hódok a Dunántúlon

A ritkánál is ritkább legújabb Ferrari jön Budapestre

A ritkánál is ritkább legújabb Ferrari jön Budapestre

Idén sem emelik a közmunkások fizetését

Idén sem emelik a közmunkások fizetését

iPhone-ok lassítása: 10x több mobilban cseréltek akkumulátort a vártnál

iPhone-ok lassítása: 10x több mobilban cseréltek akkumulátort a vártnál