szerző:
MTI

Cruise és volt felesége, Nicole Kidman is a hollywoodi Oscar-díjosztást megelőző, a legrosszabb filmeknek és színészeknek megítélt Arany Málna trófea díjazottjai lettek.

A szombaton - a vasárnapi Oscar-ceremónia előestéjén - kihirdetett díjak sztárja kétségkívül a 43 éves Tom Cruise volt, aki egy új kategória, "az év magazinjainak legunalmasabb témái" keretében "nyerte" el a nem egészen öt dollár értékű, műanyagból készült aranyozott málnaszemet.

A John Wilson nevű filmrajongó által 1980-ban alapított ellendíj ezúttal filmen kívüli területet "jutalmazott": Tom Cruise és új választottja, a 26 éves Katie Holmes románcuk kommunikálásának módjával érdemelte ki. Az amerikai kasszasikerfilmek sármos sztárjaként világhírűvé vált színész 2001-ben, tízéves házasság után vált el Nicole Kidmantól, majd 2005-ben a híres műsorvezető, Oprah Winfrey kanapéjára felugorva jelentette be ország-világnak, hogy szerelmes Katie-be. Ezt követően a párizsi Eiffel-toronyról adta hírül eljegyzésüket és októberben közölte, hogy szerelme gyermeket vár tőle.

Az Oscar-paródia másik szupersztár nyertese Cruise korábbi párja, a 38 éves Nicole Kidman lett, aki Will Ferrerrel osztozott a "legrosszabb párnak" kiosztott málnában a "Bewitched" című filmben nyújtott alakításukért.

A legtöbb Arany Málnát a Jenny McCarthy korábbi Playboy-modell által írt Dirty Love (Piszkos szerelem) című film kapta, mint az év legrosszabb alkotása, amely a legrosszabb forgatókönyv alapján készült, benne a legrosszabb női főszereplővel, Jennyvel. A művésznő volt férje, John Mallory Asher a legrosszabb rendezőnek kijáró díjat kapta. A legrosszabb férfi színész címmel Rob Schneider tért volna haza - ha elment volna a díjosztó ceremóniára -, a Deuce Bigalow: European gigolo című film címszerepéért.

Az Oscarhoz hasonlóan még számos kategóriában osztották ki a trófeákat, boldogtalan nyetesek között említést érdemel Paris Hilton, aki egy horror-filmben előadott haldoklási jelenetével lett málnás, mint a legrémesebb mellékszereplő.

Az Arany Málna díjra évről évre 750 filmes, filmkritikus és filmrajongó adja le szavazatát az Egyesült Államok 41 államából és 15 más országból.

Idén a díjazottak egyike sem ment el az Oscar ellenceremóniájára, tavaly Halle Berry személyesen vette át a maga díját, amely ha nem is éppen dícséret, annál nagyobb nyilvánosságot jelent. Becslések szerint világszerte egymilliárd ember volt tanúja annak, hogy miként kapta meg Halle Berry az ominózus málnaszemet.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Kult

A Macskanő kapta a legtöbb jelölést a pocsék filmek Oscarjára

25. alkalommal rendezik meg a legrosszabb filmek Oscárját, a Razzie-díjátadást. A nem éppen megtisztelő díjat minden évben a „rendes” Oscar másnapján adják át. A Macskanő és a Nagy Sándor, a hódító című filmek kapták a legtöbb jelölést, előbbi 7, utóbbi 6 jelöléssel lett igencsak esélyes a díjra az év legrosszabb filmje kategóriában.

Kult

Osztanak, szoroznak - Mibe kerül az Oscar-díj?

Kereskedelmi cirkusz vagy a legrangosabb filmszakmai elismerés Amerikában az Oscar-díj? Mibe kerül, és mennyit hoz a konyhára a díjazottaknak? Kik ítélkeznek? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre kereste a választ munkatársunk a vasárnapi 77. díjosztó ceremóniára készülő Hollywoodban.

MTI Kult

Meghalt Christopher Penn

Christopher Pennt, a filmcsillag Sean Penn öccsét holtan találták Los Angeles-i otthonában.

hvg.hu Kult

A magyar film megint szép lesz

Az idei szemle kétségkívül a fiatal filmesek ünnepe volt. Nem csak azért, mert a játékfilmes díjak zömét az új generáció söpörhette be, hanem azért is, mert a 21 versenyfilm mintegy harmada elsőfilmes rendező munkája. Ha az eltérő ízlés és gondolkodásmód miatt nem is, a mennyiség és minőség okán mindenképpen igaz a kijelentés: van magyar filmes újhullám.

MTI Kult

Oscar-díj: mibe kerül ez nekik?

Az Oscar-díj átadási ceremóniák átlagosan hatszázötvenmillió dollárba kerülnek ám ez a kiadás busásan megtérül - állítja a Panoráma, a nyugati magyarság képes magazinja, amely összeálítást közöl az Oscar hátteréről. A díkkiosztóra február 27-én kerül sor.

MTI Világ

Négy Oscart söpört be a Millió dolláros bébi

A Clint Eastwood rendezte Millió dolláros bébi amerikai filmdráma söpörte be a legfontosabb kategóriák többségében az Oscart az Amerikai Filmakadémia hétfőre virradóra megrendezett, 77. díjkiosztó gáláján.

MTI Kult

Nyolc Oscar-jelölést kapott a Brokeback Mountain

Nyolc Oscar-jelölést kapott a meleg cowboyok tragikus románcáról szóló, Ang Lee rendezte Brokeback Mountain című amerikai filmdráma, többek között díjesélyes a legjobb film, a legjobb rendező és Heath Ledger alakítása révén a legjobb színész kategóriában – jelentette be Beverly Hillsben az Amerikai Filmakadémia.

MTI Kult

Üvegtigris 2.: az utóbbi 15 év legjobb startja

Az utóbbi másfél évtized legsikeresebb magyar filmpremierje volt Rudolf Péter Üvegtigris 2. című vígjátékának bemutatása; négy nap alatt csaknem százhúszezren látták.

Indul a kormányzati egyeztetés a gyöngyöspatai roma családokkal

Indul a kormányzati egyeztetés a gyöngyöspatai roma családokkal

Bokorban is a régi polgármestert választották újra

Bokorban is a régi polgármestert választották újra

A Magyarországon elfogott portugál hacker állhat a legújabb kiszivárogtatási botrány mögött is

A Magyarországon elfogott portugál hacker állhat a legújabb kiszivárogtatási botrány mögött is

A fideszes polgármesterjelölt nyert Patakon

A fideszes polgármesterjelölt nyert Patakon

Így lehet tréningezni a rezilienciát

Így lehet tréningezni a rezilienciát

Ez történt: kipróbáltak egy új sejtet a rák ellen, a laborban rengeteg daganatot elpusztított

Ez történt: kipróbáltak egy új sejtet a rák ellen, a laborban rengeteg daganatot elpusztított