szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kereken 36 millió dollárért - mintegy 7,1 milliárd forintnak megfelelő összegért - kelt el William Turner brit festő képe a Christies's aukciós ház csütörtökön New Yorkban tartott árverésén.

A korábban 25 millió dollárra becsült velencei témájú festményt egy magát megnevezni nem óhajtó gyűjtő vette meg.

A "Giudecca, La Donna della Salute i San Giorgio" elnevezésű kép brit festő legmagasabb árért elkelt alkotása. Eddig John Constable "The Look" című festménye volt a rekorder, amelyet 21 millió dollárért vásároltak meg. A Turner (1775-1851) festményéért kifizetett eddigi legnagyobb összeg mintegy 1,9 milliárd forintnyi volt. 

A csütörtöki árverésen elkelt Turner festmény végső ára egyúttal a második legnagyobb, amelyért klasszikus műalkotás eddig elkelt. Peter Rubens egy festménye előzte meg, amelyért mintegy 16,8 milliárd forintnyi összeget fizettek.

Árverésen minden idők legmagasabb összegért elkelt  festménye Picasso egy alkotása volt, amelyet 104 millió dollárért, vagyis mintegy 22,8 milliárd forintnak megfelelő összegért vásároltak meg 2004-ben New Yorkban egy árverésen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Ismeretlen Chagall egy minszki árverésen

Hatszázötvenezer dollárért - több mint 132 millió forintért - kelt el Minszkben egy árverésen egy eddig ismeretlen Chagall-kép. A művet valamikor 1915 és 1920 között festhette Marc Chagall Vityebszkben, mielőtt végleg külföldre távozott volna - adja hírül a News.ru orosz hírportál.

MTI Világ

Csecsemőt hirdettek meg az e-Bay árverésén

Egy négyhónapos csecsemőt kínáltak eladásra az e-Bay internetes árverési honlapon, és ennek kapcsán nyomozók házkutatást tartottak egy hannoveri gyanúsított lakásán.

Hét nap

FÖLDÁRVERÉSEK

Földeladási moratóriumot követel a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), miután a múlt héten...

Kutatóorvosok figyelmeztetnek: most, hogy bezárkózunk otthonra, elindul felfele a vérnyomásunk

Kutatóorvosok figyelmeztetnek: most, hogy bezárkózunk otthonra, elindul felfele a vérnyomásunk

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Kutatók állítják, egy különleges terápiával visszafordítható az öregedés

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt

Megnyitja parkolóját a fővárosi önkormányzat a környéken lakók előtt