szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kate Moss brit szupermodellt jógapózban ábrázolja szobrán Marc Quinn, aki alkotásnak a Szfinx nevet adta. A Young British Artists nevű hullámmal indult szobrász legutóbbi akciója is nagy feltűnést keltett: akkor egy karok nélkül született festőnő, Alison lappert szobrát állították fel a londoni Trafalgar téren.

A művész szobra az első abból az ötből, amelyet Marc Quinn tervez a sztármodellről, mert izgatja az ókori egyiptomi szobor misztikus megjelenése. A szfinx szőrtelen, vagyis bőrös macskát jelent és fajtája uralkodó típus.
   
Moss a szobor elkészítéséhez többször állt, illetve ült modellt csavart jóga pozícióban, mindkét lábát a karja alatt átdugva, a tarkóján tartva.
   
A Kate Moss szobrot Hollandiában, a Groninger Múzeumban még ebben a hónapban kiállítják, mielőtt New Yorkba szállítanák, hogy az amerikai nagyvárosban is bemutassák.
   
Quinn a hvg.hu blogjában!
Olvassa el Marc Quinn munkájáról írott beszámolónkat a hvg.hu blogjában!
Marc Quinn a brit képzőművészet kilencvenes évekbeli új hullámával (Young British Artists - YBA) indult. Legutóbbi nagy feltűnést keltő mukája egy köztéri mű volt, amely egy karok nélkül született nőt ábrázol terhesen. Az Alison Lappert terhes című szobrot a londoni Trafalgar téren állították fel, közvetlenül Nelson admirális emlékműve mellett.  Lappert maga is képzőművész, festőnő, s azóta megszületett gyermekét heroikus elszántsággal, egymaga neveli.

Kate Moss  szupermodell mindeközben bejelentette, hogy Calvin Klein híres amerikai divattervező új kollekciójának ő lesz a vezető modellje - adta hírül a BBC brit közszolgálati rádió és tévé honlapja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént

Franciaországban fokozatosan feloldják a karantént