szerző:
MTI

3,5 millió dolláros (714 millió forintos) rekordáron kelt el egy 300 éves Stradivari hegedű.

A világhírű olasz hangszerkészítő 1707-ben alkotta meg a zeneszerszámot, amely a New Yorki Sotheby's galéria árverésén mindössze öt perc alatt kelt el.

A szervezők azt remélték, hogy 1,5 és 2,5 millió dollár (305 és 509 millió forint) közötti áron veszik majd meg a hangszert, arra nem számítottak, hogy a névtelen vásárló 3,5 millió dollárt ajánl érte.

A The Hammernek (kalapácsnak) elnevezett hegedű eladása előtt a The Lady Tennant  tartotta a rekordot, a szintén Stradivari mester készítette remekmű két millió dollárért (408 millió forintért) talált gazdára.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Rekordáron kelt el Stradivari egyik hegedűje

Rekordáron, több mint kétmillió dollárért kelt el pénteken a Christie's aukciós ház New York-i árverésén Antonio Stradivari egyik hegedűje. Soha ennyi pénzt nem fizettek még ki egyetlen egy hangszerért.