szerző:
MTI

Fél órával később kezdődött az előadás az Operaházban, mert a szakszervezet húszperces figyelmeztető sztrájkot tartott.

Az előzetes bejelentésnek megfelelően húszperces figyelmeztető sztrájkot tartottak szombat este az Operaházban A nürnbergi mesterdalnokok díszbemutatója kezdetén.

A darab az eredetileg meghirdetett délután öt óra helyett fél órával később kezdődött emiatt.

Rotter Oszkár, a szakszervezet és a sztrájkbizottság vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a hétszáz fős operaházi szakszervezet tagjainak többsége részt vett a figyelmeztető akcióban.

Hegyi Árpád Jutocsa, a Magyar Állami Operaház főigazgatója korábban jogellenesnek minősítette a szakszervezet sztrájkját.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Kult

Operaház: modernizáció, bármi áron

A Magyar Állami Operaház modernizációs programjának bizonyos elemei sértik a dolgozók érdekeit, ezért természetes az érdekképviseleti szervezetek fellépése - mondta Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató parázs hangulatú sajtótájékoztatóján. Úgy fogalmazott, hogy "filozófiai vita" folyik közte és mások között.

MTI/hvg.hu Kult

Operabalhé: a közalkalmazotti tanács is Hegyi ellen

Hegyi Árpád Jutocsa főigazgató és az általa kinevezett vezetői gárda visszahívását kezdeményezték Bozóki András kulturális miniszternek írt levelükben a Magyar Állami Operaház Közalkalmazotti Tanácsának tagjai.