A Prodigy is jön a Szigetre

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Újabb sztárfellépőkkel bővült a Sziget fesztivál zenei programja: a Prodigy zenekar is visszatér a Hajógyári szigetre, ahol tíz évvel ezelőtt már adott egyszer koncertet.

Porfürdőből prémiumfesztivál
Miért hagytak fel a Sziget szervezői a jópofáskodó reklámkampánnyal, s mi váltotta fel a fanyalgókban korábban meglévő „drogos rockfesztivál” lassan elmosódó képét? Cikkünkhöz kattintson!
A szervezők közleménye szerint a Prodigy-n kívül az Iggy & The Stooges és a sex pistols-os Glen Matlock is az újonnan beszervezett fellépők között van, csakúgy mint az angol Gomez, a Sons and Daughters és a Living Colour.

Az augusztus 9. és 16. között zajló fesztivál már korábban bejelentett sztárzenekarai között van a Radiohead, a Franz Ferdinand, a Scissor Sisters, a Placebo, a Rasmus, a Therapy? és Jovanotti is.

A Prodigy kétségtelenül az elmúlt 10-15 év egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója. A Prodigy az 1990-es években a könnyűzene főáramába, és a pop-rockszínpadokra vitte a korábban csak a klubokban hallható elektronikus tánczenei műfajt.

Az új fellépők közül érdemes még kiemelni Glen Matlockot is. Idén ugyanis 30 éves a "nagy rock'n'roll svindli", három évtizede, hogy először lépett fel a Sex Pistols. A Sziget azzal ünnepli a punk évfordulóját, hogy a Rock and Roll Hall of Fame tagjai közé idén beiktatott Sex Pistols egyik alapító tagját hívta meg az idei Nagyszínpadra. Glen Matlcok a klasszikus punktörténet egyik legkacskaringósabb pályát befutott figurája.