szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dalok.hu néven új internetes portál kezdte meg a működését. A zenészeknek és zenehallgatóknak egyaránt sokat ígérő új médiát szerdán, éppen a zene ünnepén mutatták be a Jövő Házában.

A dalok.hu olyan médiaként kíván működni, amely ismét szorosabbá teheti a zenészek és a nagyközönség közötti, az utóbbi időben meglazult kapcsolatot. 
 
Bemutatkoztak az oldal szerkesztői, Szabó András és Biljarszki Emil (Korai Öröm zenekar), elmondták, hogy az érdeklődők milyen módon kalandozhatnak a június 1-jén startolt honlapon.

Gyimesi László, a Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezet főtitkára arról beszélt, hogy ez önként vállalt feladat, nonprofit vállalkozás, amely a maga nemében egyedülálló. Eredményei egyelőre nem láthatók előre, de eddig nem létező alkotói, előadói szabadságot biztosíthat a művészek, a zenészek számára. A honlap révén a terjesztés új formája valósulhat meg.
 
A dalok.hu honlapon olyan felvételekkel találkozhat az érdeklődő, amelyek már megjelentek valahol, de valamilyen okból nem kerültek el a közönséghez, a nyilvánossághoz. Ezen kívül új felvételek is eljuthatnak a közönséghez. Gyimesi László szerint ez olyan misszió, amelyet a szakszervezet - mint tulajdonos örömmel vállalt. Elérhető áron kívánják eljuttatni ezeket a felvételeket a közönséghez (felvételenként 99 forintért), ezzel az internetes zeneforgalmat sikerülhet a jogszerűség irányába terelni.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kult

Zene pénzért, számonként letöltve

A nemzetközi hanglemezipari szövetség, az IFPI által legálisnak tartott online zenei szolgáltatások listáján szerepel az Apple Amerikában nagy sikerrel debütáló szolgáltatása, de nincs ott a nagy feltűnést keltett - és a lemezipar által az illegálisnak tartott Kazaaval egy kalap alá vett - spanyol puretunes.com. A magyar lemezipar a vészesen csökkenő lemezeladások és növekvő kalózfelhasználás közepette vár az online szolgáltatások bevezetésére. Ön szerint a magyar közönség szívesen fizetne a számonkénti letöltésért?

Háló

Mindenért nem kell fizetni

Az, hogy Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök könyve megjelent a weben Creative Commons (CC; magyar fordításban: kreatív közvagyon) licenc alatt, ingyenesen letölthető formában, még lehet egyszerű marketingfogás. Ám a szerzői kiadású művek esetében sokaknak létkérdés lehet a CC, egyszerűen azért, mert akkora a művek felhozatala a weben. De mit is ajánl a CC a szerzőnek és a felhasználónak? S mit szól hozzá a kodifikált szerzői jog?

MTI Kult

Letölthető lesz Lennon életműve

Decembertől letölthető lesz az internetről John Lennon teljes szóló-életműve - jelentette be az EMI Music. Tárgyalások folynak a Beatles-oeuvre online terjesztéséről is.

hvg.hu Gazdaság

Filmletöltés az Amazontól

Filmeket és tévéadásokat lehet letölteni az Amazon.com honlapjáról – adta hírül a New York Times. A világ egyik legnagyobb online áruháza három nagy hollywoodi tárgyal a kérdésben.

Infinit Tech

Büntetés- és fájlletöltés

Lettországban egy elítélt azzal a kéréssel fordult a Digital Times elnevezésű IT-szaklap szerkesztőségéhez, hogy az újság segítsen számítógépekhez juttatni a börtönt.

WHO-főigazgató: A koronavírus világjárvánnyá is válhat

WHO-főigazgató: A koronavírus világjárvánnyá is válhat

Rovarzsírral tették környezetbaráttá a belga gofrit

Rovarzsírral tették környezetbaráttá a belga gofrit

Hogy mosson kezet a gyerek, ha több iskolában még szappan sincs?

Hogy mosson kezet a gyerek, ha több iskolában még szappan sincs?