szerző:
MTI

A világ majd’ minden szegletéből érkeznek fellépők az idei Szigetre. Európa egyik legnagyobb fesztiválján - a hazaiak mellett – 44 ország képviseletében 252 nemzetközi produkció mutatkozik be augusztus 9. és 16. között - áll az iroda által kiadott közleményben.

A Föld hat lakott kontinensének mindegyike, 192 független országának csaknem egynegyede képviselteti magát a Sziget 2006 fesztiválon. A sokszínű kulturális kavalkádban, a nemzetközi produkciók közt, - a zenekarok és dj-k mellett – lesznek utca-, illetve táncszínházak, balett-táncosok, akrobaták és bábosok is.

A legtöbb külföldi produkció, összesen 44, Nagy-Britanniából érkezik, közöttük például a Placebo, a Franz Ferdinand, a Prodigy, a Radiohead vagy Robert Plant. Az Egyesült Államokból 24 csapat jön a Szigetre, így az Iggy & The Stooges, a Scissor Sisters, a Sick Of It All vagy Living Colour. Németországból 26 csapat érkezik, Franciaországból 22 fellépő művészt illetve társulatot várnak a szervezők.

Maliból érkezik a Sziget világzenei helyszínére a mali korakirály, Toumani Diabaté. A madagszkári etno zenét hozza a Szigetre Joseph in Malala Rakotoraphalaphy. Kolumbiából Leonor Dely valamint a Tumba y Quema Colombian Music Drums érkezik, mindketten az Afro-Latin színpad fellépőjeként. Indiai vendége is lesz a Szigetnek: Angika Dance Company a Színházi- és Táncsátor, Jayanthi Subramaniam az Octopus Összművészeti helyszín programját színesíti. A Szigetre Japánból érkező három társulattal az MTV Színház és Táncsátorban találkozhat a nagyérdemű, a Vándor Vurstlinak perui vendége is lesz, többek mellett venezuelai produkció várja majd a Cöxpon Ambient sátor látogatóit és kubai táncművészek is bemutatkoznak majd a Magic Mirror változatos programjában.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Kult

A Prodigy is jön a Szigetre

Újabb sztárfellépőkkel bővült a Sziget fesztivál zenei programja: a Prodigy zenekar is visszatér a Hajógyári szigetre, ahol tíz évvel ezelőtt már adott egyszer koncertet.

hvg.hu Kult

Sziget: porfürdőből prémiumfesztivál

Miért hagytak fel a Sziget szervezői a jópofáskodó reklámkampánnyal? Mi váltotta fel a fanyalgókban korábban meglévő „drogos rockfesztivál” lassan elmosódó képét? Miért nem feltétlenül jó, ha vagány arcokkal hirdetünk, vagy ha egymásra kacsintunk, s hogyan csiszolódik Palcsó Tamással a Sziget-brand?

hvg.hu Kult

Újabb sztárok a Szigeten

Újabb nevekkel bővült a Sziget 2006 nemzetközi fellépőinek listája. A korábban bejelentettek – Radiohead, Robert Plant, Franz Ferdinand, Sick Of It All, Ministry, Wir Sind Helden, Natacha Atlas, Enzo Avitabile – mellé a napokban jelzett vissza a Scissor Sisters, a dEUS, az Exploited, a Cathedral, az Evergrey, a Fear Factory, a Gogol Bordello, a Flogging Molly, a Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, Toumani Diabaté és a Symmetric Orchestra valamint az Afro Celt Sound System.

hvg.hu Kult

Négyszázmillióval nő a Sziget költségvetése

Négyszázmillióval megemelt költségvetéssel, kétféle hetijeggyel, 250 pluszvécével, komolyabb jazz-színpaddal és a szokásosnál is több sztárvendéggel vág neki a Sziget Rendezőiroda az augusztus 9. és 16. között tartott fesztiválnak. A szervezők csütörtöki sajtótájékoztatóján kiderült, hogy nem tervezik kilencnaposra bővíteni a Szigetet, hogy ismét jönnek a franciák, s hogy a szokott főzelékes pultját pedig mindenki továbbra is megtalálja, legfeljebb nem a szokott helyen.

Vállalkozás

Mennyit kaszálnak a Szigeten a vállalkozók?

Tolonganak a vállalkozók, hogy részt vehessenek a tömegeket vonzó nyári fesztiválokon. Kérdés, hogy a helypénzfizetési kötelezettség, a szigorú árszabás ellenére mekkora lehetőséget tartogat számukra a Sziget vagy akár a Művészetek Völgye? A presztízs vagy a profit miatt éri meg standot állítani? A hvg.hu utánajárt.

hvg.hu Kult

Napijegyet is lehet elővételben venni a Szigetre

Akik csak egy-két napra szeretnének kilátogatni a Sziget egy hetes bulijára, június 16-tól már napijegyet is tudnak elővételben vásárolni. Miután idén kevesebb – a korábbi 40 ezer helyett csak 25 ezer - napijegy kerül naponta forgalomba, érdemes élni az elővételi lehetőséggel.

MTI Gazdaság

Milliárdokat hagynak a szigetelők a Hajógyárin

A Sziget fesztiválra érkező vendégek tavaly 6,3 milliárd forintot költöttek el - közölte a KPMG szerdán. A tanácsadó vállalat a Sziget Kulturális Szervezőiroda megbízásából készített kalkulációt, amelyben 1000 magyar és 330 külföldi adatközlésére és a multikulturális rendezvényen helyet kapott kereskedelmi egységek forgalmára hagyatkozott.

35 halálos áldozata van a tájfunnak Japánban

35 halálos áldozata van a tájfunnak Japánban

Gyurcsány: nem érdemes a részvételi adatból jósolni

Gyurcsány: nem érdemes a részvételi adatból jósolni

Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben

Ellenzéki többség a fővárosi közgyűlésben

Az ellenzék győzelméről írnak az angolszász lapok

Az ellenzék győzelméről írnak az angolszász lapok

Radar360 extra: Karácsony Budapesten nyert, több fontos vidéki várost is vitt az ellenzék

Radar360 extra: Karácsony Budapesten nyert, több fontos vidéki várost is vitt az ellenzék

Berki Krisztián is gratulált Karácsonynak

Berki Krisztián is gratulált Karácsonynak