szerző:
MTI/hvg.hu

Sűrítő járatokkal, nagyobb kapacitással és módosított menetrenddel készül a BKV a Forma-1 Magyar Nagydíjra és a Sziget Fesztiválra - közölte a cég forgalomfejlesztési és szervezési osztályának vezetője.

© Fazekas István
Somodi László elmondta: a Forma-1 Magyar Nagydíj rendezvénye alatt vasárnapig 7 és 20 óra között a gödöllői HÉV megáll a Hungaroring megállóhelyen. A szerelvény az eddigi három kocsi helyett hattal közlekedik. Akiknek érvényes napi- vagy turistajegyük van, esetleg Budapest kártyájuk, nem kell kiegészítő jegyet váltaniuk a Hungaroring megállóig. A többieknek - így a bérleteseknek is - azonban kell.

A Sziget fesztivál idején a szentendrei HÉV vonalán is sűrítik a járatokat és a korábbi évekhez hasonlóan éjszaka is lehet a HÉV-vel a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekedni. A szerelvények munkanapokon, csúcsidőben 6, este 10 percenként járnak.

A Sziget fesztiválra külön hetijeggyel készül a BKV. Az augusztus 9-én érvénybe lépő jegy augusztus 16-án 12 óráig lesz érvényes és a normál hetijegynél olcsóbb lesz. Jelenleg egy hetijegy 3400 forintba kerül, az egyedi megjelenésű Sziget-hetijegyért 2700 forintot kell majd fizetni. A Sziget-hetijegy ugyanúgy érvényes lesz Budapest közigazgatási határán belül, mint a normál hetijegy.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz fokozott ellenőrzés a Sziget-fesztivál idején - mondta Somodi László. Hozzátette: "peronzárra" a HÉV-megállóknál kell számolni, és addig nem lehet az állomásra lépni, amíg az ellenőrök nem győződnek meg arról, hogy az utasnak érvényes jegye vagy bérlete van.

A rendezvények miatti intézkedések több tízmillió forintjába kerülnek a BKV-nak, ám a Sziget-fesztivál idején a megnövekedő forgalom és a szigorú ellenőrzések következtében ez az összeg nagyrészt megtérül.

Bármivel, csak autóval ne (Oldaltörés)© Fazekas István
A tömegközlekedési eszközök használatát kérik a Sziget szervezői a látogatóktól a rendezvény megközelítésekor. A menetrend szerinti járatokon túl a szervezők különjáratokat is beállítanak a fesztivál idejére. Este 10 és reggel fél 6 között buszjárat indul a Sziget és a Móricz Zsigmond körtér között, több megállót érintve. A Szigetre két hajójárat is – egyik a Jászai másik a Batthyány térről – indul, naponta délután kettő és hajnal egy között. Mérsékelt áron vehetik igénybe a látogatók a Szigetről hazajutáshoz a City Taxi szolgáltatását.

Ingyenes kerékpármegőrző várja a rendezvény azokat, akik biciklivel érkeznek. A megnövelt befogadó-kapacitású megőrzőben igény szerint kisebb javítási, karbantartási munkát is elvégeznek majd a munkatársak. Akik nem biciklivel érkeznek, de szívesen nyeregbe pattannának, azok számára kerékpárkölcsönző működik majd a Szigeten.

Félárú vasúti kedvezményt nyújt a MÁV és a GYSEV mindazoknak, akik a Sziget Fesztiválra vonattal utaznak. Az ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosító vasúti jegyeket az utazóközönség a főváros Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarára válthatják meg, kizárólag másodosztályra. A menetjeggyel az odautazást legkorábban a rendezvény napját megelőző nap 0 órától lehet megkezdeni, a visszautazást pedig a rendezvényt követő nap 24.00 óráig be kell fejezni. A retúrjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a helyszínen "Sziget 2006" feliratú bélyegzővel lepecsételik. A bélyegzést, vagyis az érvényesítést naponta 9.00 és 19.00 óra között végzik a MÁV munkatársai a Szigeten.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Plázs

Sziget - Nem lesz AIDS-szűrés?

Elmaradhat az évek óta zajló HIV/AIDS-szűrés az idei Sziget Fesztiválon, mert az eseményt támogató Egészségügyi Minisztérium visszavonta a már tavaly megígért két millió forintos támogatást - mondta a Nemzeti AIDS Bizottság titkára.

MTI Kult

Negyvennégy országból érkeznek a Sziget-fellépők

A világ majd’ minden szegletéből érkeznek fellépők az idei Szigetre. Európa egyik legnagyobb fesztiválján - a hazaiak mellett – 44 ország képviseletében 252 nemzetközi produkció mutatkozik be augusztus 9. és 16. között - áll az iroda által kiadott közleményben.

MTI Kult

A Prodigy is jön a Szigetre

Újabb sztárfellépőkkel bővült a Sziget fesztivál zenei programja: a Prodigy zenekar is visszatér a Hajógyári szigetre, ahol tíz évvel ezelőtt már adott egyszer koncertet.

Vállalkozás

Mennyit kaszálnak a Szigeten a vállalkozók?

Tolonganak a vállalkozók, hogy részt vehessenek a tömegeket vonzó nyári fesztiválokon. Kérdés, hogy a helypénzfizetési kötelezettség, a szigorú árszabás ellenére mekkora lehetőséget tartogat számukra a Sziget vagy akár a Művészetek Völgye? A presztízs vagy a profit miatt éri meg standot állítani? A hvg.hu utánajárt.

hvg.hu Kult

Eszünkbe ne jusson autóval menni a Szigetre

A tömegközlekedési eszközök használatát kérik a Sziget szervezői a látogatóktól a rendezvény megközelítésekor. A menetrend szerinti járatokon túl a szervezők különjáratokat is beállítanak a fesztivál idejére - áll a szervezőiroda közleményében.

Több mint szigorú ez az 1200 lóerős Jeep Grand Cherokee

Több mint szigorú ez az 1200 lóerős Jeep Grand Cherokee

Molnár Zsolt lett az MSZP új pártigazgatója

Molnár Zsolt lett az MSZP új pártigazgatója

Szomorú szappanopera lett az uniós bővítésből

Szomorú szappanopera lett az uniós bővítésből

Orbán Viktor megszólalt végre a Borkai-ügyről

Orbán Viktor megszólalt végre a Borkai-ügyről

Belefojtotta a szót az ellenzék a hongkongi kormányzóba

Belefojtotta a szót az ellenzék a hongkongi kormányzóba

A nap fotói: a legstílusosabb hazai villanyautó-töltőhely

A nap fotói: a legstílusosabb hazai villanyautó-töltőhely