szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A világ körül turnézó Madonna meghívta a katolikus egyházfőt, hogy vegyen részt Rómában tartandó vasárnapi koncertjén.

Ezt a 47 éves amerikai popénekesnő szóvivője közölte a La Repubblica című újsággal. "XVI. Benedeknek bizonyára tetszene a show, és tapsolna Madonnának" - vélte a szóvivő.

A meghívás "előzménye", hogy a Vatikán rosszallóan reagált az énekesnő Live To Tell című dalának előadásmódjára. Ennek során Madonna töviskoronával a fején lóg egy hatalmas kereszten.

"A móka kedvéért eljátszani a keresztre feszítettet, és ezt a pápa városában tenni nyílt ellenséges cselekedet és értelmetlen marketing fogás" - bírálta a turné során rendre előadott jelenetet korábban Ersilio Tonini bíboros. Más egyházi méltóságok ízléstelennek és ostobának nevezték Madonna show-ját. A római koncert helyszíne az Olimpiai stadion lesz, ahová 70 ezer rajongót várnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Kult

Madonna turnéjától 200 milliót várnak

Madonna vasárnap Los Angelesben megkezdte legújabb, három hónapos világturnéját, s ebben az sem zavarta meg, hogy az ottani színpadi alkalmazottak szakszervezetük felhívására éppen sztrájkot tartottak.

Kult

Madonna jelenései II.

Alig két hónappal azután, hogy férje, Guy Ritchie legújabb filmje, a Revolver megbukott, Madonna új albummal tér vissza a zenei küzdőtérre. A WAN2 most elidőz a művésznő karrierjének néhány állomásán. Filmek, reklámok, mesekönyv, lemezbiznisz, kabbala és charity; fejezetek a Material Girl életéből.

Vélemény

Hillert nem fogadta a Vatikán

A rossz előkészítés miatt Hiller Istvánt nem fogadták a Vatikánban. A magyar külpolitika átgondolt, korszerű stratégiáért kiált, a stratégia pedig szakszerűen és nyugodtan működő diplomáciai karért, amelynek véleménye meghallgatásra talál a döntéshozóknál. Göncz Kingára hatalmas munka vár: a külpolitikai stratégia kimunkálása mellett a magyar diplomácia, a külpolitikai döntéshozatal megerősítése.

MTI Világ

Beiktatták hivatalába XVI. Benedek pápát

Sok országból összesereglett, mintegy félmillió hívő jelenlétében vasárnap a római Szent Péter-bazilika előtti téren rendezett ünnepélyes szentmise keretében beiktatták hivatalába XVI. Benedek pápát, eredeti nevén Joseph Ratzinger német bíborost.

MTI Kult

Madonna zenét lopott, betiltották a sugárzást

Plágium miatt bűnösnek találta a világhírű énekesnőt, Madonnát egy belga bíróság. A bíró ugyanis jóváhagyta egy belga zeneszerző, Salvatore Acquaviva panaszát, hogy a Frozen néhány taktusa az ő egyik 1979-es számából, a Ma vie fout le camp című dalból származik.

Kult

Madonna jelenései I.

Alig két hónappal azután, hogy férje, Guy Ritchie legújabb filmje, a Revolver megbukott, Madonna új albummal tér vissza a zenei küzdőtérre. „Azt akarom, hogy az emberek felugorjanak a helyükről” – mondja Madonna az általa future disconak nevezett új albumról, melynek mind a 12 száma könyörtelen dance himnusz. A WAN2 Madonna-összeállítása: első rész.

Karácsony: Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait

Karácsony: Az ország arra vár, hogy az ellenzék rendezze a sorait

A függőséget nem lehet levenni, mint egy kabátot

A függőséget nem lehet levenni, mint egy kabátot

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós

Megvan Japán legnagyobb töke: több mint 400 kilós