szerző:
MTI

Madonna kigúnyolja az egyházat, és megsérti a hívők vallási érzéseit - állította a cseh katolikus egyház, amely néhány nappal az amerikai popdíva prágai fellépése előtt élesen tiltakozott a koncert ellen.

"Számunkra ez a megashow teljességgel elfogadhatatlan. Az úgynevezett Madonna kigúnyolja a katolikus vallást, és visszaél a kereszténység központi jelképével, a kereszttel. Ez megengedhetetlen" - jelentette ki Prágában Miloslav Vlk, prágai érsek a Cseh Püspöki Konferencia álláspontját ismertetve.

"Ugyancsak elfogadhatatlan: egyesek milliókat keresnek azon, hogy súlyosan megsértik és kigúnyolják a keresztény értékeket. Ez nem más, mint kufárkodás ezekkel az értékekkel" - mondta a prágai érsek.

Madonna első közép-európai fellépéseire szeptember 6-án és 7-én kerül sor Prágában a 17 ezer személyt befogadó szupermodern Sazka Aréna csarnokban. Mindkét koncertre már minden jegy elkelt. A prágai rendőrség a múlt héten egy négytagú jegyhamisító bandát is lefülelt, amely eddig legalább 300-400 hamisított belépőt adott el a Madonna koncertekre.

A belépők ára 120 és 200 euró (33-55 ezer forint) között mozog. A jegyüzéreknél azonban legkevesebb 350-400 euróért lehet még olykor jegyhez jutni, ám az illető nem lehet biztos abban, hogy a drágán beszerzett jegye valódi.

A cseh média úgy tudja, hogy Madonna a két hivatalos koncertje mellett „haknizik” is: szeptember 8-án este részt vesz a világhírű párizsi divatcég a Louis Vuitton prágai születésnapi megabuliján is, amelyre mintegy 350-400 milliomos kapott meghívást a világ minden tájáról. Madonna a hírek szerint 3-4 dalt énekel majd el a kiválasztottaknak.

A Louis Vuitton cég eredetileg ezt a rendezvényét a cseh főváros legnagyobb turisztikai látványosságának számító, több mint 600 éves Károly-hídon akarta megrendezni. Közfelháborodás miatt azonban a polgármesteri hivatal ezt megtiltotta, így a nagyszabású rendezvényre a Károly-híd mellett, a Moldva folyó Alsovo rakpartján kerül sor, amelyet erre az alkalomra lezárnak a nyilvánosság előtt.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kult

Madonna jelenései II.

Alig két hónappal azután, hogy férje, Guy Ritchie legújabb filmje, a Revolver megbukott, Madonna új albummal tér vissza a zenei küzdőtérre. A WAN2 most elidőz a művésznő karrierjének néhány állomásán. Filmek, reklámok, mesekönyv, lemezbiznisz, kabbala és charity; fejezetek a Material Girl életéből.

Világ

Madonna-koncert Moszkvában

A moszkvai rendőrség a Lomonoszov-egyetem előtti hatalmas térről egy használaton kívüli észak-moszkvai repülőtérre száműzte Madonnát, aki a tervek szerint szeptember 11-én lép fel dalaival az orosz közönség előtt.

hvg.hu Világ

Madonna moszkvai koncertje: nem ússzák meg a botrányt?

Miután egy hét alatt kétszer változtatták meg a moszkvai hatóságok a szeptember közepére tervezett Madonna-koncert helyszínét, úgy tűnik, most már biztos, hogy az amerikai popsztár a híres Luzsnyiki-stadionban lép fel.

MTI/hvg.hu Kult

Madonna turnéjától 200 milliót várnak

Madonna vasárnap Los Angelesben megkezdte legújabb, három hónapos világturnéját, s ebben az sem zavarta meg, hogy az ottani színpadi alkalmazottak szakszervezetük felhívására éppen sztrájkot tartottak.

MTI Kult

Madonna: az egyház bojkottálja, a moszkvaiak imádják

Valóságos Madonna-lázban ég Moszkva, ahol a biztonságért felelős hatóságok már azon töprengenek, hogy áthelyezik az amerikai pop-díva szeptember 11-re meghirdetett koncertjét a Lomonoszov Egyetemmel szemközti területről.

MTI Kult

Madonna zenét lopott, betiltották a sugárzást

Plágium miatt bűnösnek találta a világhírű énekesnőt, Madonnát egy belga bíróság. A bíró ugyanis jóváhagyta egy belga zeneszerző, Salvatore Acquaviva panaszát, hogy a Frozen néhány taktusa az ő egyik 1979-es számából, a Ma vie fout le camp című dalból származik.

Kult

Madonna jelenései I.

Alig két hónappal azután, hogy férje, Guy Ritchie legújabb filmje, a Revolver megbukott, Madonna új albummal tér vissza a zenei küzdőtérre. „Azt akarom, hogy az emberek felugorjanak a helyükről” – mondja Madonna az általa future disconak nevezett új albumról, melynek mind a 12 száma könyörtelen dance himnusz. A WAN2 Madonna-összeállítása: első rész.

A Szojuz visszahozta a három űrhajóst

A Szojuz visszahozta a három űrhajóst

Már Magyarországon is lehet LNG-kútnál tankolni

Már Magyarországon is lehet LNG-kútnál tankolni

Eladná magyar érdekeltségei egy részét az E.On

Eladná magyar érdekeltségei egy részét az E.On

Autósbanda ébreszti éjszakánként a mindszentieket

Autósbanda ébreszti éjszakánként a mindszentieket

Tippjáték 1/10: mikori ez a HVG-címlap?

Tippjáték 1/10: mikori ez a HVG-címlap?

Alig nézték Rogán Cecíliáék szépségversenyét

Alig nézték Rogán Cecíliáék szépségversenyét