szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tizenegy filmszakmai szervezet az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordult, mivel szerintük a magyar tévétársaságok beavatkoznak a filmek képi struktúrájába és dramaturgiájába. Az ORTT konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal.

Az ORTT közölte, hogy tizenegy szakmai szervezet fordult hozzá a filmkép védelmének érdekében. A szervezetek megkeresésükben azt kifogásolták, hogy - mint írták - a magyarországi televíziós társaságok beavatkoznak a filmművészeti alkotások képi struktúrájába és dramaturgiájába, a műnek a nézőre gyakorolt hatásába. A kommüniké szerint a képernyőn megjelenített ikonok megjelenítésével, a végefőcím levágásával, valamint a hosszú és gyakori reklámmegszakításokkal kapcsolatban felvetett szerzői jogi és médiajogi problémákról a testület konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal.

Az idei filmszemlén a Magyar Operatőrök Társaságának (HSC) sajtótájékoztatóján elhangzott: a szervezet hiába harcol, eddig nem sikerült elérnie, hogy a magyar filmek televíziós sugárzásakor a korhatár megjelölése csak az elején és a végén legyen látható, a film alatt ne, és az is cél, hogy a játékfilmek alatt ne legyenek reklámok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Köztévék kontra RTL Klub és Tv2

Mindkét köztévé tiltakozik az ellen, hogy részletekben fizethessen koncessziós díjat a két országos kereskedelmi televízió; a Magyar Televízió (MTV) és a Duna TV vezetője is levélben fordult ez ügyben a médiahatóság elnökéhez.

MTI Itthon

Tv2 és RTL Klub: lehet, hogy nem ússzák meg

Már csak két ülést tart a díjfizetési határidő lejárta előtt a médiahatóság. Ha addig nem bírálja el kedvezően a két országos kereskedelmi csatorna koncessziósdíj-csökkentési kérelmét az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), az RTL Klubnak és a Tv2-nek az eredeti módszerrel számított összeget kell lerónia.

A Magyar Nemzet kikutatta, hogy van még egy Soros, és ő pénzeli a Telexet

A Magyar Nemzet kikutatta, hogy van még egy Soros, és ő pénzeli a Telexet

Amerikai kutatók: egy rák ellen használt kísérleti gyógyszer a koronavírus ellen is hatásos lehet

Amerikai kutatók: egy rák ellen használt kísérleti gyógyszer a koronavírus ellen is hatásos lehet

363 felett ragadt a forint

363 felett ragadt a forint