szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Michael Jackson családja új, független boncolást kért - közölte Brian Elias, a Los Angeles-i törvényszéki orvostani intézet egyik szóvivője.

A család már pénteken kérte a második boncolást, még azelőtt, hogy kiadták volna neki a popsztár holttestét. A hírességekről híreket közlő internetes oldal, a TMZ.com - amely mindenki mást megelőzve számolt be az énekes haláláról - úgy tudja, hogy a második boncolást szombaton végzik el Los Angelesben. 
   
Az első, pénteken elvégzett boncolás eredményeinek ismeretében a haláleseti vizsgálóbíró megállapította, hogy Jackson halálát nem bűncselekmény okozta. A holttesten nem találtak külsérelmi nyomokat, sem olyan jeleket, amelyek bűncselekményre utalnának. A halál bekövetkeztének okát azonban nem nevezték meg, mert a törvényszéki orvos számos további vizsgálat, köztük toxikológiai tesztek elvégzését kérte, s az eredményekre még négy-hat hetet kell várni. A popsztár fivére, Jermaine Jackson csütörtökön azt közölte, hogy szívmegállás okozta a halált. 
   
Az 50 éves korában meghalt Jackson már nem lélegzett, amikor házából segélyhívást kaptak a mentők - ez derült ki abból a 911-es általános segélytelefonból, amellyel kihívták a mentőket a szupersztár házához a Holmby Hills negyedben. A hívó azt mondta, az énekes nem lélegzik és nem reagál az újraélesztési kísérletre, csak személyi orvosa van Jackson mellett.
   
Eközben a rendőrség megerősítette, hogy nem gyanúsítottként, hanem tanúként kezelik Jackson orvosát, Conrad C. Murray kardiológust, akit már csütörtökön kihallgattak. Murray kétségbeesetten igyekezett újraéleszteni Jacksont, amikor megérkeztek a mentők, s ő is ott volt az énekest kórházba szállító mentőautóban. A rendőrség újra ki akarja kérdezni a haláleset körülményeiről az orvost, aki egy houstoni jogászcéget - a Stradley, Chernoff and Alford ügyvédi irodát - kérte fel jogi képviselőjének.
   
William Stradley ügyvéd elmondta, hogy kollégája, Edward Chernoff már Los Angelesben van és tárgyalt a rendőrökkel. Hozzátette, hogy az orvos kezdettől fogva együttműködött a rendőrséggel, és nem hagyta el a várost.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!