szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Michael Jackson azzal töltötte utolsó estéjét, amivel az egész életét: énekelt és táncolt. A sztár barátai és kollégái körében a Los Angeles-i Staples Centerben próbálta ötven előadásból álló londoni koncertjének számait, s a Time.com hétfői cikke szerint ezen az estén "ragyogott", mert végre először összeállt a műsor.

A Time magazin online írásában Dorian Holleyt szólaltatta meg, aki június 24-én, szerdán éjfélig együtt próbált Jacksonnal. Halley - aki maga is énekes - készítette fel a popkirályt 1987 óta minden turnéjára.
    
"Szerdáig az egész csak elképzelésként létezett, de ezen az utolsó napon tanúi lehettünk, amint meglátta, hogy a show végre első ízben összeállt. Nagy pillanat volt" - mondta Holley, hozzátéve, hogy Jackson "egyszerűen ragyogott" az örömtől. Mint mesélte, csaknem éjfél volt már, mikor elváltak egymástól. Alig 12 órával később a sztár Holmby Hills-i otthonából riasztották a mentőket, mert leállt légzése és nem sikerült
újraéleszteni.

Michael Jackson próbál a Los Angeles-i Staples Centerben
Utolsó felvonás
© AP

 Holley szerint a popikon az utolsó koncertturnéra való felkészülés során máshogy viselkedett mint korábban. Gyengélkedésről azonban szó sem volt semmilyen értelemben, inkább kissé szemlélődő volt. Míg korábbi koncertjei előtt videóanyagok alapján történt a meghallgatás, a This is It címet viselő londoni előadások szereplőválogatásán maga is részt vett, és a stáb minden tagjával igyekezett személyesen megértetni, hogy a show mögött komolyabb küldetés húzódik meg.
   
"Szinte őrültségnek hangzik azt állítani, hogy az előadás nem róla szólt, de ő időtlen távlatokba emelte, amikor azt mondta azért vagyunk itt, hogy terjesszük az üzenetet: szeretni és óvni kell bolygónkat, mert azt akarjuk, hogy az emberek megértsék, hogy nagyon-nagyon értékes" - fogalmazott Holley.
    
A zenei vezetőt annyi közös munka után is lenyűgözte Jackson énekhangjának és fizikai teljesítményének varázsa. A próbák utolsó hetében egyértelműen érezhető volt a sztár jelenléte és energiája. "Húszas éveikben járó táncosokkal osztotta meg a színpadot, az ember mégsem tudta róla levenni a szemét. Hat-hét szakaszos dalai után, ha valahol lehagytunk egy fontos hangot a keverésben, képes volt még egyszer gyorsan áténekelni az egészet, hogy megmutassa, hogy is akarja. Leesett állal ültünk ott - döbbenetes volt" - idézte fel Holley, aki úgy látta, hogy Jackson "még mindig bármit képes volt megcsinálni". 
   
Lelkesen beszélt arról, mekkora élményt jelentett, hogy a technikai lehetőségekkel élve külön tudták választani Jackson mikrofonjának hangját. "Fogalmam sem volt, mekkora zseni... Biztos vagyok benne, hogy a következő években sokan rájönnek majd erre."
   
Jackson arra készült, hogy visszahódítsa a világot - mondta Halley -, és az utolsó estéjén végre tudta, hogy készen áll rá. "Nem lehet szavakba önteni, mit láthattak volna a nézők a koncerteken. Magam sem tudtam elképzelni egészen az utolsó hétig. Kész volt rá, hogy megmutassa a világnak, és annyira szeretném, ha legalább egy koncerten mindenki láthatta volna."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Csak gyógyszert találtak Michael Jackson gyomrában

Súlya 50,8 kilogramm, étel nem, csak gyógyszer volt a gyomrában, kopasz volt, zúzódásokat találtak a testén, bordáit eltörte az újraélesztés, négy tűtől származó sebet fedeztek fel szívtájékán - sorolta a The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap a Michael Jackson boncolásakor megállapított tényeket hétfői számában.

MTI Kult

Michael Jackson dalai újra listaelsők

Újra a toplisták élére kerültek Michael Jackson dalai Nagy-Britanniában, az énekes váratlan halála után nagy a kereslet a régi világslágerei iránt.