szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tom Sherak stúdióvezetőt választotta új elnökévé az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia (AMPAS).

A filmakadémia kormányzótanácsa kedden szavazott az új elnökről, aki a négyéves hivatali idejét letöltő Sid Ganist váltja fel a poszton. Sherak a szórakoztatóipar veteránjának számít. Karrierjét a Paramount filmstúdióban kezdte a hetvenes években. Négy évtizedes pályafutása alatt több vezető pozíciót töltött be a filmiparban. Jelenleg a Marvel stúdió tanácsadója, s tavaly az AMPAS gazdasági vezetését is rábízták. A filmakadémia elnökhelyetteseivé Tom Hanks filmszínészt, Kathleen Kennedy producert és Phil Robinson írót választották meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

A tévék szétverik a filmeket a filmkészítők szerint

Tizenegy filmszakmai szervezet az Országos Rádió és Televízió Testülethez fordult, mivel szerintük a magyar tévétársaságok beavatkoznak a filmek képi struktúrájába és dramaturgiájába. Az ORTT konzultációt kezdeményez a filmes szervezetekkel és a televíziós társaságokkal.

Shake

Az öt legnagyobb filmes robbantás - videóval

Ki gondolná, hogy a Guinness-rekordok könyvének létezik filmes robbantás kategóriája is, amelynek első helyét ráadásul egy egészen friss filmnek, a Transformers második részének sikerült elnyernie? Voltak persze már a robotok előtt is hatalmas bummok a filmtörténetben, kiválasztottuk a kedvenceinket.

hvg.hu Autó

R8, Camaro, Hummer: négykerekű sztárok Hollywoodban

Az amerikai filmstúdiókat éveken keresztül rengeteg pénzzel támogatták az autógyárak. James Bond BMW Z3-al mentette meg a világot. A Transformers-filmek lényege az autó. A filmipar bánhatja, hogy a gazdasági válság miatt az autóóriások a csőd szélén állnak.

MTI Kult

Donad kacsa 75 éves

Hetvenöt éves Donald, a világ leghíresebb kacsája: az örök vesztes és örök méregzsák madár 1934. június 9-én szerepelt először egy rajzfilmben és még ugyanebben az évben képregény formájában is olvashatók voltak kalandjai.

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Se a Tescónál, se az Auchannál nem tudtak még megegyezni az idei bérekről

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Újabb 87 beteg halt meg a koronavírus miatt

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?