szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tokovics Tamás közgazdász személyében új vezetőt választott az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark élére az intézményt működtető non-profit Kft. taggyűlése hétfőn; Horváth Gábor korábbi igazgató megbízatása közös megegyezéssel szűnt meg.

A Csongrád Megyei Önkormányzat sajtószolgálata közleményben Magyar Annát (Fidesz), a cégben többségi tulajdonos megyei önkormányzat közgyűlésének elnökét idézte, hangsúlyozva: az emlékparkot nem támogatja a magyar állam, és az önkormányzat már tavaly is jelentősen hozzájárult a működési költségekhez.

"Mivel a cég nem tudja a jelenlegi vezetéssel kigazdálkodni a korábban nyújtott tagi kölcsönt, ezért a tulajdonosok úgy döntöttek, szemléletváltásra van szükség, és gazdasági szakembereket kell a vezetésbe delegálni" – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke.     A taggyűlés az új vezetéstől a szigorúbb és eredményesebb gazdálkodás mellett a látogatói szám növekedését, és további tömegrendezvények szervezését várja, amellyel jelentősen növelhető az emlékpark bevétele.    

Tokovics Tamás 1996-ban végzett a Kereskedelmi és Gazdasági Főiskola Külgazdasági szakán. Korábban a Dél-Alföldi Fejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójaként közbeszerzések és pályázatok lebonyolításáért volt felelős.     A taggyűlés Mádi Zoltán okleveles közgazda személyében új tagot is választott a cég felügyelőbizottságába. Mádi Zoltán 1984-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen pénzügyi szakon, és azóta a BKÁE Budapesti Vezetőképző Központban szerzett MBA diplomát. Jelenleg a Vígszínház ügyvezető igazgatója – áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

Lehet-e kétféle vakcinával oltani egy embert?

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

A bolgár miniszterelnök elismerte, hogy megbukott

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen

Minden második ember fertőzöttnek bizonyult a pécsváradi tömeges tesztelésen