szerző:
hvg.hu

Szombaton rendezik meg Pakson az amatőr zenekarok országos fesztiválját, amelynek legjobbjai fellépési és stúdiómunka-lehetőséget is kapnak a nyeremények mellett.

A 12. Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál szervezői szerint a versenyzők számára a szakmai útmutatás a legértékesebb, ennek hiányában az amatőr együttesek közül sok bomlik fel.

Mint arról Ruff Ferenc szervező beszámolt, a tehetségkutatóra olyan zenekarok jelentkezhettek, amelyek még nincs lemezük. Hozzátette: az elmúlt években 50-60 csapat nevezett, az idén pedig 52 együttes jelentkezett a megméretésre, közülük 18 formáció léphet színpadra szombaton. A közönség tíz rock-, három dzsessz- és öt popzenekart láthat a paksi művelődési központ színháztermében.

A zsűri elnöke Papp Gyula, a Mother Funker együttes vezetője, a Skorpió és a Dinamit volt billentyűse lesz, a bíráló bizottságban helyet foglal Póka Egon basszusgitáros is, a Hobo Blues Band és a P. Mobil egykori tagja.

A szervező hozzátette, hogy a szakmai iránymutatás mellett értékes tárgyjutalmakat, stúdiómunka- és fellépési lehetőségeket kapnak a tehetségkutató legjobbjai. Emellett a pécsi rockmaratonon is viszontláthatja a közönség a megmérettetés legjobbjait.

Ruff Ferenc kifejtette: az országos fesztiválon korábban feltűnt indulók közül némelyek megtalálták az útjukat. Példaként említette a várpalotai Vad Fruttik zenekart, amelyet idén Fonogram-díjra is jelöltek. Rajtuk kívül a pécsi 30Y és az Angliát is megjárt kaposvári The Puzzle együttest emelte ki a szervező a befutottak közül. De a paksi fesztiválon hangzott el először nagy nyilvánosság előtt például Bereznai Péter szerzeménye, a Rövid utazás, amely aztán Rúzsa Magdi lemezének címadó dala lett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az N1TV-n induló közéleti vitaműsorban tér vissza Kálmán Olga

Az N1TV-n induló közéleti vitaműsorban tér vissza Kálmán Olga

Nézze meg az elmúlt három év legszebbként díjazott budapesti épületeit

Nézze meg az elmúlt három év legszebbként díjazott budapesti épületeit

Már 58 halottja van a kaliforniai tűzvésznek

Már 58 halottja van a kaliforniai tűzvésznek

Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Újabb aranybánya: Tiborcz üzlettársa a régészetbe is beszállna

Marabu FékNyúz: Niki Gruevszki a NER-páholyban

Marabu FékNyúz: Niki Gruevszki a NER-páholyban

Kórházba került a terhes Amy Schumer

Kórházba került a terhes Amy Schumer