szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a hét elején még azt ígérték a szervezők, hogy a jegyek bemutatása esetén visszafizetik annak árát a Jacko-előadással elégedetlen nézőknek, úgy tűnik, ez csak ígéret volt: csak azoknak akarnak fizetni, akik nem nézték végig a botrányos show-t és nem csak a jeggyel, hanem számlával vagy nyugtával is igazolják a jegyvásárlást.

A hvg.hu birtokába került egy - a botrányos Jacko-show egyik nézője és a rendezvényt szervező Jukebox Kft. közötti - elektronikus levélváltás. Ebben a panaszos először arról érdeklődött a szervezőknél, a jegy birtokában milyen módon tudja visszakapni a pénzét. Válaszlevelében a szervezők azt írták, kárpótlásul becserélik a jegyét egy másik, általuk szervezett rendezvényre. Ez azért is furcsa, mert a Jukebox Kft. korábban azt ígérte, a jegy bemutatása után visszafizeti a jegyek árát. Újabb levelében ezért a panaszos megismételte, hogy ő nem egy másik rendezvényre szeretné a jegyét becserélni, hanem az árát akarja visszakapni. Erre azt válaszolta a cég, hogy csak azoknak hajlandó kifizetni a jegy árát, aki nem nézte végig a koncertet és számlát vagy nyugtát is csatol a jegye mellé.

„Mint szervezők, a nemzetközi franchise feltételei szerint jártunk el a kommunikációs kampány, mint a lebonyolítás vonatkozásában, azaz azokat az információkat és kommunikációs anyagokat használtuk fel, amelyeket a show nemzetközi jogtulajdonosától kaptunk” – írták a panaszosnak a szervezők, hozzátéve: tudomásul vették a nézők egy részének véleményét, mely szerint a produkció nem volt színvonalas, és nem azok a szereplők léptek fel, akiket vártak. Külön hangsúlyozzák, hogy a jegyeket a Danubius Music irodájában nem hajlandók átvenni.

A Jukebox Kft. korábban írásban és élőszóban egyaránt arról tájékoztatta az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesületet (OFE), hogy kártalanítanak minden elégedetlen fogyasztót. A múlt pénteken Szegeden, szombaton és vasárnap pedig a fővárosban, a Syma csarnokban tartott koncert szervezői azt ígérték, hogy a show a tavaly elhunyt világsztár, Michael Jackson táncosait és vokalistáit vonultatja fel. Ebből azonban egy szó sem volt igaz, a fellépők soha nem dolgoztak együtt a világsztárral.

A cég keddi közleménye szerint az összes panaszlevélre folyamatosan válaszolnak, felkínálva a kárpótlás lehetőségét, az eredeti jegy bemutatása mellett pénzvisszafizetés vagy más produkcióra történő jegy-átváltás formájában. A birtokunkba került levélváltásból viszont egyértelműen kiderül, hogy a Jukebox Kft. ódzkodik a jegyek visszafizetésétől és azt akarja elérni, hogy a panaszosok egy másik rendezvényre szóló jeggyel érjék be a kártalanítást. Közleményükben azt írták, az eredeti jegy bemutatása mellett visszafizetik a jegy árát. Említést sem tettek arról, hogy a számlát is kérik, illetve nem fizetnek azoknak, akik végignézték az előadást.

Az előadásról és annak visszhangjáról szóló cikkünket itt olvashatják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!