szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nincs új a Nap alatt, legalábbis, ami a női divatot illeti: ezt tanúsítja az a kétszáz éves kebelmegemelő, azaz push-up melltartó, amely a londoni Science Museum (Tudomány Múzeuma) raktárából került elő.

Az 1800-as években készült fehérneműt április 28-án teszi közszemlére a múzeum - olvasható a The Sun online kiadásában. A csipkés alkotás fazonját tekintve kísértetiesen hasonlít az Eva Herzigova által az 1990-as években reklámozott csodamelltartóra (Wonderbra). Mint Selina Hurley, a múzeum segédkurátora rámutatott, az antik fehérnemű is bizonyítja, hogy az öltözködésbeli rafinéria nem a modernkori nők találmánya, szépanyáik is különböző praktikákhoz folyamodtak - sokszor az önsanyargatástól sem visszariadva -, ha divatról és szépségről volt szó. A kétszáz éves melltartóról készült fotót itt megnézheti.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Blackwater-ügy: felmentették az amerikai elitkatonát

Ártatlannak találta a Bagdadban összeült katonai törvényszék az amerikai haditengerészet egyik őrmesterét, aki ellen egy fogoly bántalmazásában való bűnrészesség, és a nyomozás hátráltatása miatt indult eljárás.

hvg.hu Világ

Tíz évig feküdt a holttest a kanapé alatt

Közel tíz évig feküdt észrevétlenül egy bristoli lakás kanapéja alatt annak az idős brit férfinak a holtteste, akinek lakótársa azért nem jelentette be a halálesetet, mert attól tartott, kilakoltatják - derült ki egy közelmúltban lezajlott vizsgálat alkalmával.

Családtámogatás: erőn felül költenek Kelet-Európában

Családtámogatás: erőn felül költenek Kelet-Európában

Végleg távozik a pedofil bűncselekményeket eltussoló lengyel püspök

Végleg távozik a pedofil bűncselekményeket eltussoló lengyel püspök

3000 éves labdákat találtak

3000 éves labdákat találtak