szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezentúl a számítógép vagy a mobiltelefon képernyőjén is követhetőek lesznek a netszinhaz.com által közvetített színházi előadások, kulturális események.

Az internet napjainkra elérte azt a sávszélességet, ami lehetővé teszi, hogy a világhálón akár több ezer ember kövesse élőben ugyanazt a kulturális eseményt, így "a modern formákat" fel lehet használni a klasszikus tartalmak közvetítésére - mondta a rádiós és televíziós műsorvezetőként is ismert Kovács Áron, a nemrég indult cég ügyvezetője. Mint kifejtette, nem érdemes attól tartani, hogy az online közvetítés "megöli" a színházba járást, hiszen egy jó futballmeccsre is kimennek az emberek a tévéközvetítés ellenére, ahogy koncertekre is járnak, hiába elérhető az adott előadó zenéje cd-n vagy dvd-n.

Kovács Áron elmondása szerint a weboldalon létre kívánnak hozni egy letölthető adatbázist, de az oldal fő profiljának az online közvetítést szánják. A honlap stábja minden előadást három kamerával közvetít; az élőben vágott adást a tervek szerint rövidesen akár Full HD felbontásban, 5.1 Dolby Surround hangminőségben is élvezhetik majd a nézők. A közvetítéseket a netszinhaz.com különleges szolgáltatásokkal tervezi kiegészíteni: a néző több nyelven is megjeleníthet feliratot az előadáshoz, valamint egy arckövető szoftver segítségével a kiválasztott szereplő arcát a képernyő felső sávjában kinagyítva is figyelheti.

A honlap műsorkínálatában jelenleg többek között a budapesti Közép-Európa Táncszínház, a szolnoki Szigligeti Színház és a Békés Megyei Jókai Színház előadásai szerepelnek, de Kovács Áron tájékoztatása szerint a netszinhaz.com a Margitszigeti Szabadtéri Színházzal is szerződést kötött. A weboldal virtuális jegyárait mindig az adott előadáshoz igazítják, de alapelv, hogy az online közvetítés ára jelentősen alacsonyabb legyen a valódi belépőénél.  
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek

Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában

Koronavírus-fertőzöttek: napi rekord Ausztriában