szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szinte egész napos előadásokkal és modern darabokkal várja a látogatókat májusban a Bécsi Ünnepi Hetek.

"A projektek igazi zenei expedíciót jelentenek mai rohanó világunkban " - mondta Luc Bondy szervező. Az évente megrendezendő színházi és zenei fesztivál programjában május 14. és június 20. között ötven különböző előadás szerepel.

A Factory 2 című krakkói előadás például déltől késő estig tart - a szünetben meleg ételt is felszolgálnak a közönségnek. A múzeumnegyedbeli ősbemutatón a színészek Andy Warhol legendás otthonában zajló életet próbálják bemutatni. A Robert Lepage kanadai rendező-színész által színpadra vitt Lipsynch című előadáson kilenc színész kilenc óra alatt kilenc történetet mesél el. Szintén szokatlanul hosszú ideig, tizenkét órán át tart Peter Stein német rendező előadása, amely Dosztojevszkij Ördögök című regényét dolgozza fel.

Először Bécsben fogják bemutatni a Berliner Volksbühne közreműködésével, Frank Castorf rendezésében színre vitt Moszkvába, Moszkvába cím darabot, amelyben a rendező Csehov két művét, a Három nővért és A parasztokat ötvözi.

A májusi brüsszeli, hamburgi és müncheni előadás után júniusban Bécsben is bemutatják Christoph Schlingensief új, Via Intolleranza II című darabját. A mű Luigi Nono Intolleranza 1960 című akcióoperáján alapszik. A projekten jelenleg Burkina Faso nyugat-afrikai államban egy külön ecélból, tizennégy hektáron kialakított operafaluban dolgoznak.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Mozibolondoknak és adományozni szerető könyvrajongóknak ajánljuk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk