szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új gazdája van Snoopynak és barátainak: a Peanuts banda eddigi tulajdonosa egy 175 millió dolláros - 36 milliárd forintos - üzlet keretében adta el a híres képregényfigurák jogdíját.

Charlie Brown, Lucy Brown és a többiek a Joe Boxer és a London Fog márkákat birtokló Iconix Brand Group nevű csoport fennhatósága alá kerültek. A hatvanéves múltra visszatekintő képregényhősök sorsába ezentúl a figurákat megalkotó Charles Schulz örököseinek is nagyobb beleszólásuk lesz. Az eddigi licenctulajdonos, az E.W. Scripps sajtókiadói cég egész jogdíjrészlegén túlad, így Snoopy kutyával együtt Dilbert és Raggedy Ann babafigurája is távozik a vállalattól. 

Az Iconix 20 százalékos tulajdonrészt biztosít a Schulz örököseinek, akik az eladásokból is részesülnek. A 2000-ben elhunyt Charles Schulz évtizedekig küzdött, hogy visszaszerezze a híres figurák szerzői jogait.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Hollywood megmenekült

Stílszerűen happy-enddel fejeződött be a Hollywood-felirat megmentésére szervezett nagyszabású adománygyűjtő kampány: a kultikus jelkép továbbra is hirdeti az amerikai álmot.

MTI Kult

Star Trek kincsek árverésen

Lélegzetelállító hír a Star Trek rajongóknak: árverésre bocsátják a széria atyjának, Gene Roddenberrynek a gyűjteményét, benne kosztümökkel és jegyzetekkel ellátott forgatókönyvekkel.

332 millió forintot nyert a Ferencváros a BL-döntetlenjével

332 millió forintot nyert a Ferencváros a BL-döntetlenjével

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

Meztelenre vetkőztették 10 járat női utasát, hogy megnézzék, szültek-e

3 hengeres motorok a megújult Jaguar E-Pace-ben

3 hengeres motorok a megújult Jaguar E-Pace-ben