szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Árverésre bocsátják júniusban annak az 1966-os Beatles-sajtókonferenciának az egyetlen ismert hangfelvételét, amelyen John Lennon arról is beszélt, hogy az együttes népszerűbb, mint Jézus.

A 14 perces felvétel 1966. augusztus 17-én készült a Beatles torontói sajtótájékoztatóján, a King Edward Hotelben. A hangszalagon hallható, amint John Lennon és Paul McCartney arról viccelődnek, vajon meddig maradhat együtt a banda. Nyilván nem fogjuk egymás kezét az idők végezetéig - mondta Lennon. McCartney pedig hozzáfűzte: ez egy kicsit, tudják, kínos lenne 35 évesen.

A szalagon - amely a Bonhams and Butterfields aukciósház tudomása szerint az egyetlen létező felvétel - az újságírók Jézussal kapcsolatos korábbi kijelentéséről is faggatták Lennont, de szóba került a vietnami háború és a generációs szakadék is. A hangfelvételt egy Beatles-rajongó fiatal fotóriporter készítette, aki részt vett a sajtóértekezleten. Még 1966-ban megpróbálta értékesíteni, de akkor senkit sem érdekelt. A két szalag negyven évig pihent egy fiókban, és ma már 20-25 ezer dollárra (4,3-5,4 millió forintra) becsülik az értékét.

A felvétel június 13-án Los Angelesben kerül kalapács alá más nevezetes tárgyakkal együtt. Egyebek mellett elárverezik Walt Disney 1940-es Pinocchio című rajzfilmjének egy ritka vízfestményét és Michael Jackson egy pár fehér strasszos kesztyűjét is.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Változik az oltási terv, később adják a második Pfizert és AstraZenecát

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Mohamed szaúdi trónörökös rendelte el Khashoggi meggyilkolását

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek

Peták István kutatóorvos: A rák ellen személyre szabott vakcinák jöhetnek