szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A XVI. Benedek pápával készített interjúsorozat alapján jelentet meg könyvet még idén egy német újságíró, akinek műve elsőként olasz és német nyelven lesz elérhető.

Peter Seewald korábban két interjúkötetet készített Joseph Ratzingerrel, mielőtt a német származású egyházi vezetőt 2005-ben pápává választották. Az újságíró legutóbb idén nyáron, XVI. Benedek nyári pihenője alatt készített interjúkat az egyházfővel a Castel Gandolfó-i nyári rezidencián. A Vatikán tájékoztatása szerint a könyv még az év vége előtt megjelenik, és elképzelhető, hogy az olasz és német nyelven túl más fordítás is készül belőle. Az újságíró két korábbi munkája, a Joseph Ratzinger: Salz der Erde (A Föld sója), valamint a Gott und die Welt (Isten és a világ) című kötetek a sikerlisták élén landoltak.  Az Il Giornale című olasz napilap értesülései szerint az új könyv címe A világ fénye lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Nagy vihart kavarhat Tony Blair memoárja

Bojkottfelhívások közepette jelenik meg szerdán Tony Blair volt brit miniszterelnök évek óta feszült figyelemmel várt memoárkötete. A kilátásba helyezett tiltakozó akciók miatt Blair nem is vesz részt a kötet bemutatóján.

Lehet, hogy az iPhone-ok nemcsak bankkártyaként lesznek jók, hanem terminálként is

Lehet, hogy az iPhone-ok nemcsak bankkártyaként lesznek jók, hanem terminálként is

Várakozásokon felül nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Várakozásokon felül nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

200 ezer autótól kellene nagyon gyorsan megszabadulnia a Hertznek

200 ezer autótól kellene nagyon gyorsan megszabadulnia a Hertznek