szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A Vitézy-családhoz tartozó Crespo Rodrigo nyerheti el a színházigazgatói posztot Tatabányán csütörtökön. Ezzel folytatódhat a Fidesz-közeliek teátrumfoglalási rohama – áll a friss HVG-ben.

„Küldetésünk, hogy az emberi szellem igaz és teremtő értékeit hirdessük a legerőteljesebb hatással az egyéni és nemzetlélek fejlődésére” – ezzel a más pályázaton már bevált hitvallással indul a tatabányai színházigazgatói posztért Crespo Rodrigo. Noha a szakmai zsűriben alulmaradt a mostani direktorral szemben, csütörtökön mégis győztes lehet.

A küzdelem hátteréről a HVG Stílus rovatában olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu/MTI Itthon

Elhunyt Schwajda György

Elhunyt 67 éves korában Schwajda György, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója.

HVG Kult

Roham a színházakban

Öt évvel ezelőtt volt utoljára olyan sok látogató a magyar teátrumokban, mint tavaly – derül ki a HVG összeállításából.

Vajna Tamás Kult

Schilling Árpád: „Az új kurzus igazából több kommerszet akar”

A művészeti produktum előállításán túl a társadalmi felelősségvállalás is lehet a színház feladata – állítja Schilling Árpád színházrendező. Szerinte az új nemzeti-keresztény kurzus fogja végre felrázni a cselekvőképtelen értelmiséget.