szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

egkezdődött szerdán Boszniában Angelina Jolie amerikai színésznő rendezőként jegyzett első filmje néhány helyszíni jelenetének forgatása.

Szarajevóban egy volt laktanya területén kezdődött meg a munka, amelyben egyelőre sem Angelina Jolie, sem a színészek nem vesznek részt, hiszen még Magyarországon forgatnak.

A hollywoodi csillag filmjének boszniai munkálataiban közreműködő helyi produkciós iroda közlése szerint az eredeti tervekhez képest jóval kevesebb jelenetet vesznek fel Boszniában: az eredetileg tervezett 17 helyett csak öt helyszínen forgatnak, és a tervezettnél jóval rövidebb ideig, mindössze 4-5 napig. Ennek oka, hogy október közepén arra hivatkozva, hogy a film relativizálja a boszniai nők háborús szenvedéseit, előbb megvonták a forgatási engedélyt az amerikai sztártól, majd újra megadták.

A film az 1992-ben kitört boszniai háború idején játszódik; egy muzulmán lányról és egy szerb fiúról szól, a szerelmespárt a háború elszakítja egymástól, és később egy fogolytáborban találkoznak, ahol a lány fogoly és a fiú az egyik őr.

A boszniai háborúban legalább 20 ezer nő lett nemi erőszak áldozata; az ő érdekeiket képviselő boszniai szervezet tiltakozott a leghangosabban a forgatás ellen. A 35 éves amerikai rendező azt mondta, a forgatás alatt Boszniában szeretne találkozni a szervezet képviselőivel, hogy mint mondta, "eloszlassák a félreértéseket".

Angelina Jolie - egyelőre cím nélküli - boszniai háborús romantikus filmjének forgatása október elején kezdődött Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Shake

Angelina Jolie magyarul tanul

Beleszeretett a magyar nyelvbe a hetek óta hazánkban forgató Angelina Jolie - számolt be a Napi Ász írása nyomán a hirado.hu.

MTI Shake

Fotó: Angelina Jolie stábtagokkal kávézik

A fotósok lekapták Angelina Jolie-t, amint stábtagokkal beszélget és kávézik Cím nélküli boszniai háborús szerelmi történet (Untitled Bosnian War Love Story) munkacímmel készülő játékfilmjének forgatásán a főváros IX. kerületében.

MTI Shake

Iszapömlés: Angelina Jolie és Brad Pitt milliókat adományoz

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) jószolgálati nagykövete és Brad Pitt, a Jolie-Pitt Alapítvány társelnöke csütörtökön bejelentette, hogy támogatást adnak a Magyar Vöröskeresztnek az Ajka térségében bekövetkezett vegyianyag-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

hvg.hu Itthon

Nem a Tűzraktér portása verte át Angelina Jolie-t

A Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház üzemeltetői közleményben hívják fel a figyelmet arra, hogy a Bors című napilap - lapunk által is idézett - szerdai hírében tévesen nevezik Tűzraktérnek az Angelina Jolie amerikai filmsztár budapesti forgatásához kibérelt helyszínt. A napilap értesülései szerint a ház portása átejtette a Budapesten forgató stábot.

hvg.hu Shake

Másfél millióval verte át Angelina Jolie-t egy pesti portás

Átverte Angelina Jolie-t egy portás, aki a tulajdonos tudta nélkül bérbe adta a Tűzrak tér épületét a sztárnak. A színésznő kénytelen volt kétszer fizetni a helyszínért – adta hírül a Bors. Úgy tudjuk, Jolie valóban a IX. kerületben forgat, de a rendőrséghez – a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint – senki sem fordult, hogy a csalást bejelentse.