szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt Arany Málna-díjat is elnyert Az utolsó léghajlító című fantázia akciófilm a vasárnap virradóra Los Angelesben megrendezett díjkiosztó gálán, amelyen az elmúlt év legrosszabb filmalkotásait és alakításait díjazták.

Az utolsó léghajlító kapta a legrosszabb filmért, a legrosszabb rendezésért és a legrosszabb forgatókönyvért odaítélt díjakat, a benne szereplő Jackson Rathborne pedig elnyerte a legrosszabb férfi mellékszereplőnek járó díjat (Őt ugyanebben a kategóriában jelölték az Alkonyat című film harmadik részében nyújtott alakításáért is.) A film egy speciális Arany Málnát is kapott 3D-kategóriában.

Az Arany Málna-díjakat (rövid angol nevén Razzie-ket) hagyományosan egy nappal az Oscar-gála előtt osztják ki Los Angelesben. A Szex és New York 2 című film három Arany Málnát is kapott, köztük  a legrosszabb női főszereplőnek járó díjat, amelyet teljes női főszereplőgárdájának, Sarah Jessica Parkernek, Cynthia Nixonnak, Kim Cattrallnak, valamint Kristin Davisnek ítéltek oda.  

Ashton Kutcher kapta a legrosszabb férfi főszereplőnek járó Arany Málnát a Valentin nap című filmben nyújtott alakításáért. Jessica Albának jutott a legrosszabb női mellékszereplőnek járó Arany Málna-díj az Utódomra ütök, a Valentin Nap, a Gyilkos bennem és a Machete című filmben nyújtott alakításaiért.

M. Night Shyamalan Az utolsó léghajlító rendezője és forgatókönyvírója legutóbb 2006-ban kapott Arany Málnát az év legrosszabb rendezéséért és a legrosszabb mellékszereplésért is.

Az Arany Málna alapítvány 1980 óta adja ki a Razzie-kat. A jelöltek közül szavazással választják ki a díjazottakat, az Egyesült Államokból és 17 másik országból 657-en szavazhatnak.

A díj egy golflabda-nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón. Ezt történt szombaton is, amikor egyetlen hollywoodi sztár sem ment el az ünnepségre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A luxus felszíne alatt valami nagyon rohad

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása