szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtörtént esemény, a John F. Kennedy amerikai elnök elleni halálos dallasi merénylet adja Stephen King legújabb regényének vázát - közölte a "horror királyaként" emlegetett író kiadója.

A világhírű szerző új könyvének címe 11/22/63 lesz, ez a dallasi merénylet dátuma, 1963. november 22-e. A regény egy középiskolai tanárnak a gyilkosság meghiúsítására tett kétségbeesett kísérleteiről szól. Stephen King kiadójának bejelentése szerint az ezer oldalas kötet november 8-án kerül a boltok polcaira.

Noha horrorírónak skatulyázták be, King A setét torony címmel három évtizedig írta hétrészes fantasy sorozatát. 1982-ben romantikus és már-már realista oldaláról mutatkozott be A remény rabjai című könyvével, ezt a vonalat folytatta 1996-ban A halálsoron. A hetvenes évektől 1985-ös lelepleződéséig Richard Bachman álnéven is publikált, így kiadott legismertebb regénye a Sorvadj el. Művei sok ponton találkoznak egymással, nevek és személyek vándorolnak egyik könyvéből a másikba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!