szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Árverésre kerül a hajdani Beatles együttes Lucy in the Sky with Diamonds című számának kézírásos szövegvázlata.

A sorokat John Lennon, a brit zenekar első számú szövegírója vetette papírra. Az aukció május derekán lesz az Egyesült Államokban, a kaliforniai Beverly Hillsben. A várakozás szerint 200 ezer dollár - 40 millió forint - fölötti összegért kel majd el a cetli.

A szöveg alapötlete és fő sora egyébként Julian Lennonnak – John fiának – köszönhető, aki akkoriban még kisgyerek volt. Lerajzolta egy diáktársát, és megmutatta apjának. „Ez Lucy az égen gyémántokkal” – mondta. Később a "múzsa" is megszólalt: 2007-ben egy brit nő, Lucy Vodden felfedte, hogy róla mintázta Julian Lennon a rajzát. Vodden 2009-ben elhunyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Yoko Ono ellenzi Lennon gyilkosának kiengedését

Yoko Ono ellenzi John Lennon gyilkosának feltételes szabad lábra helyezését, mivel úgy véli, hogy továbbra is potenciális veszélyt jelent rá, a család többi tagjára és önmagára nézve.

Kult

John Lennon utolsó interjúja a Rolling Stone magazinban

Először közli teljes egészében John Lennonnal készült utolsó interjúját a Rolling Stone amerikai kulturális magazin; a pénteken megjelenő lapszámban olvasható szövegből az AP hírügynökség közölt részleteket.