szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szabó Magda, Paulo Coelho, Fekete István, Emily Bronte, Ranschburg Jenő, Claire Lemon, Telegdi Ágnes, Stephenie Meyer, Jamie Oliver, Horváth Ilona, Frei Tamás és Ken Follett egy-egy kötete lett a közönség kedvence az Aranykönyv 2010 szavazáson.

Az Aranykönyv-szavazáson, amelynek eredményhirdetését és díjátadóját csütörtökön tartották Budapesten, a tavaly - először vagy újra - megjelent kötetek versengtek. A verseny kommunikációjával foglalkozó cég tájékoztatása szerint a magyar nyelvű szépirodalmi kategóriában Szabó Magda Drága Kumacs című műve bizonyult a legnépszerűbbnek, a külföldiek közül pedig Paulo Coelho Brida című alkotását választotta a közönség. A klasszikus könyvek között Fekete István Vukja és Emily Bronte Üvöltő szelek című regénye kapta a legtöbb szavazatot.

A legnépszerűbb magyar ismeretterjesztő szerző Ranschburg Jenő lett Kis gyerek-kis gond? Az óvoda című könyvével, a legkedveltebb külföldi szerző pedig Claire Lemon A világ csodái 1001 fotón című albumával. Gyermek- és ifjúsági kategóriában az első helyen végzett Telegdi Ágnes Ó! Azok a csodálatos állatok című kötete, valamint Stephenie Meyer Hajnalhasadás című vámpírtörténete. 

Gasztronómia kategóriában a külföldi kiadványok közül Jamie Oliver Jamie főzőiskolája című szakácskönyve diadalmaskodott, míg a kategória legnépszerűbb magyar szerzőjének Horváth Ilonát választották Tanulj főzni! című kötetéért. A magyar nyelvű szórakoztató kategória legkedveltebb olvasmánya Frei Tamás Megmentő című könyve, míg a külföldi szerzők között Ken Follett a Titánok bukása című művével végzett első helyen - derül ki a közleményből.

A megmérettetésen külön indultak a szépirodalmi, a szórakoztató irodalmi, a gasztronómiai, az ismeretterjesztő, valamint a gyermek- és ifjúsági könyvek. A "klasszikus" címszó alatt azokat a műveket gyűjtötték össze, amelyek nem 2010-ben láttak először napvilágot, de tavaly újra megjelentek.

A Libri Kft. 2010-ben az olvasás népszerűsítésére alapította az Aranykönyv-díjat, tavaly az évtized könyveire voksolhattak az olvasók, idén az év könyveit választhatták ki 6 kategóriában. A szavazást szervező Libri az idei Aranykönyv 2010 versennyel azt akarta megmutatni, hogy a magyar olvasók nemcsak az úgynevezett klasszikusok iránt érdeklődnek, hanem szívesen vásárolnak kortárs szerzőket és könyveket is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Elstartolt az Aranykönyv szavazás

Rácz Zsuzsa, Frank Júlia, Janikovszky Éva, azaz a tavalyi nyertesek után idén vajon ki lesz a közönség kedvence? Stieg Larsson? Fejős Éva? Spiró György? Mautner Zsófia? Müller Péter? Mindez eldől az Aranykönyv szavazáson március és május között.

Megjelent az olcsóbb Apple Watch, de vajon megéri?

Megjelent az olcsóbb Apple Watch, de vajon megéri?

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Az HBO közölte: most már letölthetnek az iPhone-osok is

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó

Radar360: Maszk nélküli utas ütött kalauzt, rendelet alapján helikopterezett Szijjártó