szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A vorarlbergi Hohenemsben vasárnap éjjel 71 éves korában elhunyt Dietfried Bernet osztrák karmester; a hírt özvegye, Johanna Lonsky színésznő közölte.

A bécsi Zeneakadémián Hans Swarowsky és Dimitri Mitrolpoulos növendékeként végzett karmester néhány nappal 71. születésnapja (május 14.) után hunyt el. 

Karrierje rendkívül korán indult, 18 éves korában adta első hangversenyét a bécsi Musikvereinsaalban, 22 évesen megnyerte a liverpooli Nemzetközi Karmesterverseny első díját, 23 évesen a Spoleto Fesztiválon Verdi Traviatáját vezényelte Luchino Visconti rendezésben. Körülbelül negyedszázadon át vezényelt rendszeresen a Bécsi Állami Operaházban és a Volksoperben. Európa minden fontosabb zenei központjában, operaházában és zenekarával fellépett, járt Budapesten is. Mainz város zeneigazgatója volt, 1995 és 2000 között pedig a koppenhágai Királyi Operaház első vendégkarmestereként dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Magyar cukrász maszkos Mikulásának sikeréről ír a Reuters

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Hajszálra volt a bravúrtól a Fradi a Juventus ellen

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték

Nagyot hempergett a hóban egy Mercedes G-osztály, pedig nem így tervezték